Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

chřestový
                                         quiche







































                                                 Chřestový quiche

                                Těsto: 250 g hladké mouky, 120 g másla, 1 vejce, 3 lžíce vody, ½ lžičky soli
           Náplň: svazek bílého chřestu, 1 cibule, 350 ml smetany ke šlehání, 3 vejce, 150 g strouhaného tvrdého sýru, lžíce másla, špetka
                                                 muškátového oříšku, sůl a pepř

           V mí�se smí�chejte mouku se solí�, přidejte máslo a vytvořte drobenku. Poté přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto, které nechte od-
           počinout v lednici. Těsto pak vyválejte do placky, kterou přesuňte do formy (včetně okrajů). Placku propí�chejte vidličkou, zakryjte
           alobalem, posypte fazolemi a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C 10–15 minut. Poté alobal sundejte a pečte ještě asi tři minuty.
           Nechte vychladnout. Mezití�m si připravte náplň. Cibuli nasekejte najemno, na pánvi rozehřejte lží�ci másla a nechte na ní� cibuli zesk-
           lovatět. Chřestu odlomte spodní� dřevnatou část, nakrájejte ho na menší� kousky (pár výhonků nechte vcelku na ozdobu) a přidejte
           do pánve. Přilijte smetanu a nechte zhruba tři minuty povařit. Poté z plotny odstavte. V misce smí�chejte zbytek smetany, rozšlehaná
           vají�čka, sůl, pepř a muškátový oří�šek. Upečené těsto posypte strouhaným sýrem, nalijte na něj chřest povařený ve smetaně a zalijte
                 zbytkem smetany s vejci. Vložte do trouby a pečte na 180 °C zhruba půl hodiny. Asi v polovině doby položte na náplň
                                                 celé výhonky chřestu a dopečte.
                                                                                                                15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20