Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
Palačinky
s chřestem
a špenátem
500 ml mléka
240 g hladké mouky
3 vejce
špetka soli
olej na smažení
svazek zeleného chřestu
2 zralá avokáda
2 hrsti baby špenátu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
Prosátou mouku, vejce, mléko a sůl
promí�chejte a vytvořte hladké těsto. palačinky
Na pánvi rozehřejte olej a palačinky
smažte z obou stran dozlatova. Chřes- s chřestem
a špenátem
tu odlomte dřevnatou spodní� část, od
špiček dolů oloupejte a výhonky dejte
na 3–5 minut vařit (špičky nechte nad
hladinou). Až bude chřest povařený,
vložte jej do mí�sy s ledovou vodou.
Do každé palačinky vložte listy špená-
tu, plátky avokáda a chřest. Pokapejte
citronem, osolte a opepřete a palačin-
ku přehněte napůl.
Buddha bowl
s grilovaným avokádem
100 g quinoy
1 avokádo
100 g chřestu
100 g cizrny z plechovky
½ brokolice
hrst hráškových výhonků
olivový olej
šťáva z ½ citronu
sůl a čerstvě mletý pepř
lžíce tahini pasty
sezamová semínka
Quinou uvařte podle návodu a ochuťte trochou
soli a citronové šťávy. Chřestu odlomte spodní�
část, oloupejte a rozložte na plech. Zakápněte ole-
jem, osolte a dejte péct na 200 °C cca na 15 minut.
Buddha bowl Brokolici povařte v osolené vodě do poloměkka.
Cizrnu krátce opečte na pánvi se špetkou soli
s grilovaným a pepře. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a gri-
avokádem lujte řezem dolů na pánvi nebo grilu dvě až tři
minuty, dokud nezí�ská zlatavou kůrku. Do mí�sy
vložte quinou, cizrnu, chřest, na růžičky rozděle-
nou brokolici a grilované avokádo. Z oleje, cit-
ronové šťávy, tahini, soli a pepře vytvořte zálivku,
kterou buddha bowl zakapejte. Ozdobte hráš-
kovými výhonky a sezamovými semí�nky.
11