Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10

chřestový salát
                                                                  s listy z červené řepy



















































                                   Chřestový salát s listy z červené řepy


           svazek zeleného chřestu, 1 kuřecí prso, hrst mladých listů červené řepy, 6 ředkviček, hrst hráškových nebo jiných výhonků,
                       2 lžíce olivového oleje, lžíce citronové šťávy, lžíce medu, lžíce hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř

                   Kuřecí� prso osolte, opepřete a opečte na pánvi nebo ugrilujte. Poté ho natrhejte vidličkou na malé kousky.
          Dřevnaté konce chřestu odlomte, od špiček dolů chřest oloupejte a dejte vařit do osolené vroucí� vody na zhruba dvě až tři minuty.
               Poté chřest vložte do ledové vody. Na talí�ř nebo misku naaranžujte opláchnuté listy červené řepy, chřestové výhonky,
          na plátky nakrájené ředkvičky a zelené výhonky. V misce smí�chejte olej, citronovou šťávu, med a hořčici a zálivkou salát pokapejte.
                                                 Dle chuti osolte a opepřete.
       10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15