Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
chřestový salát
s listy z červené řepy
Chřestový salát s listy z červené řepy
svazek zeleného chřestu, 1 kuřecí prso, hrst mladých listů červené řepy, 6 ředkviček, hrst hráškových nebo jiných výhonků,
2 lžíce olivového oleje, lžíce citronové šťávy, lžíce medu, lžíce hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř
Kuřecí� prso osolte, opepřete a opečte na pánvi nebo ugrilujte. Poté ho natrhejte vidličkou na malé kousky.
Dřevnaté konce chřestu odlomte, od špiček dolů chřest oloupejte a dejte vařit do osolené vroucí� vody na zhruba dvě až tři minuty.
Poté chřest vložte do ledové vody. Na talí�ř nebo misku naaranžujte opláchnuté listy červené řepy, chřestové výhonky,
na plátky nakrájené ředkvičky a zelené výhonky. V misce smí�chejte olej, citronovou šťávu, med a hořčici a zálivkou salát pokapejte.
Dle chuti osolte a opepřete.
10