Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

chřestová
                                                                                              polévka




































                                                Chřestová polévka


                   500 g bílého chřestu, 400 ml drůbežího vývaru, 100 ml smetany na vaření, 2 jarní cibulky, sůl, olivový olej

        Chřestu odlomte spodní� dřevnatou část a zbytek výhonků, kromě vršku, oloupejte. Bí�lou část jarní� cibulky nasekejte najemno. V hrnci roze-
        hřejte olej, přisypte jarní� cibulku a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte nakrájený chřest a podlijte vývarem. Zvolna povařte zhruba deset
               minut, do změknutí� chřestu. Pak do polévky přilijte smetanu a vše rozmixujte. Dochuťte solí� a pokapejte olivovým olejem.
                                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14