Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

700 g zeleného chřestu, 2 cibule, 1 větší brambora,
                                                                stroužek česneku, 1 l zeleninového nebo drůbežího
                                                                vývaru, pár lístků čerstvé bazalky, 2 lžíce másla,
                                                                sůl a pepř

                                                                Cibule nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo, při-
                                                                sypte nasekanou cibuli a nechte zpěnit. Bramboru oloupej-
                                                                te a nakrájejte. Dřevnaté konce chřestu odlomte a stonky
                                                                nakrájejte na menší� kousky. Několik chřestových špiček si
                                                                ponechte stranou na ozdobu. Na zpěněnou cibuli nasypte
                                                                chřest a lehce orestujte. Do hrnce pak nalijte vývar, při-
                                                                sypte nakrájenou bramboru a vařte do změknutí�. Nakonec
                                                                přidejte pár lí�stků bazalky a ponorným mixérem polévku
                                                                rozmixujte  a  dochuťte  solí�  a  pepřem.  Před  podávání�m
                                                                polévku ozdobte špičkami chřestu.



            Chřestová



                                polévka


























































       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27