Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
Čokoládová buchta
s citronovou polevou
200 g hladké mouky, 35 g kvalitního kakaa, 190 g třtinového cukru, 230 g másla, 150 g čokoládových pecek,
2 větší vejce, ½ lžičky jedlé sody, špetka soli, lžíce vanilkového extraktu, 2 lžíce oleje
Poleva: 1 hrnek moučkového cukru, 2–3 lžíce citronové šťávy
Do misky dejte ¾ čokoládových pecek, vlijte do nich ½ hrnku horké vody a nechte čokoládu rozpustit. Cokoládu pak mí�chejte, dokud
�
nebude hladká. Do čokolády zašlehejte cukr, rozpuštěné máslo, olej, vanilkový extrakt a vají�čka. Vše metlou vyšlehejte do hladké
hmoty. Mouku přesejte a přidejte do ní� kakao, jedlou sodu a špetku soli. Suché ingredience pak vmí�chejte do mokrých gumovou stěr-
kou. Do těsta přidejte zbývají�cí� čokoládové pecky. Těsto vlijte do formy vyložené pečicí�m papí�rem a pečte na 180 °C hodinu až hodi-
nu a čtvrt. Buchtu pak nechte úplně vychladnout a mezití�m si připravte citronovou polevu. Moučkový cukr smí�chejte s citronovou
šťávou a šlehejte, dokud nevznikne hladká poleva. Tou přelijte buchtu, nechte zaschnout a podávejte.
15