Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

Špagety s krevetami

                                                                   250 g špaget
                                                                   150 g tygřích krevet
                                                                   ½ cibule
                                                                   2 stroužky česneku
                                                                   1 lžíce bazalkového pesta
                                                                   3 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
                                                                   2 lžíce olivového oleje
                                                                   50 g strouhaného parmezánu
                                                                   sůl a pepř


                                                                   Spagety uvařte podle návodu a dejte stranou, uschovejte si pár
                                                                    �
                                                                   lžic  vody  z  těstovin.  Cibuli  a  česnek  nakrájejte  najemno.  Na
                                                                   pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte oloupané krevety. Ty
                                             špagety               osmahněte z obou stran dorůžova a sundejte z plotny. Na pán-
                                             s krevetami           vi pak orestujte najemno nasekanou cibuli s česnekem, poté
                                                                   přilijte dvě až tři lží�ce vody z těstovin, přidejte bazalkové pesto
                                                                                                   �
                                                                   a rajčatové pyré a vše dobře promí�chejte. Spagety promí�chejte
                                                                   s připravenou směsí� a přidejte krevety, vše posypte strouha-
                                                                   ným parmezánem.


        Rajčatové gnocchi

        1 balíček bramborových gnocchi
        1 velká cibule
        3 stroužky česneku
        2 plechovky krájených rajčat
        sušený tymián
        sušené oregáno
        pár snítek čerstvé petrželky
        50 g strouhaného parmezánu
        olivový olej
        sůl a pepř

                                                                                             rajčatové
        Cibuli a česnek nasekejte na malé kousky. Na pánvi roze-
        hřejte olej, nejprve na něm orestujte cibuli, poté přidejte                          gnocchi
        česnek. Až se rozvoní�, přisypte tymián, oregáno a najemno
        nasekanou petrželku. Chvilku orestujte a nakonec přidejte
        krájená rajčata, trochu vody, osolte a opepřete. Směs nech-
        te za občasného promí�chání� vařit a mezití�m si připravte
        gnocchi  dle  návodu.  Po  uvaření�  je  přesypte  do  rajčatové
        směsi, promí�chejte a dochuťte strouhaným parmezánem.




                                                                   Jednoduché vegetariánské
                                                                   open lasagne

                                                                   1 větší cuketa
                                                                   200 g cherry rajčat
                                                                   2 mozzarelly
                                                                   čerstvá bazalka
                                                                   olivový olej
                                                                   sůl a pepř


                                                                   Cuketu očistěte a nakrájejte (pří�padně naloupejte např. škrab-
                                                                   kou) na velmi tenké plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej
                                                                   a plátky cukety na něm osmažte tak, aby změkly a pří�padně
                                   open                            i  lehce  zezlátly.  Cuketu  dejte  stranou  a  na  pánvi  osmahněte
                                                                   také  celá  cherry  rajčátka.  Cukety  a  rajčata  osolte,  opepřete
                                   lasagne                         a promí�chejte. Poté do nich vmí�chejte natrhanou mozzarellu.
                                                                   Lasagne ozdobte lí�stky čerstvé bazalky.



                                                                                                                15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20