Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

Granita














                       limetková                                                                   360 ml vody
                       granita                                                          140 g krupicového cukru
                                                                                         Na limetkovou granitu:
                                                                                          500 ml šťávy z limetek
                                                                                                     a citronů
                                                                                            kůra z jedné limetky
                                                                                          Na malinovou granitu:
                                                                                          300 g čerstvých malin



                                                                      Vodu s cukrem dejte do hrnce a přiveďte k varu.
                                                                      Po rozpuštění� cukru ještě chví�li povařte, odstavte
                                                                      z  plotny  a  nechte  vychladnout.  Po  vychladnutí�
                                                                      přidejte do sirupu limetkovou kůru a šťávu. Pokud
                                                                      připravujete malinovou granitu, maliny proplách-
                                                                      něte  a  přes  husté  sí�tko  propasí�rujte.  Tuto  směs
                                                                      pak  přidejte  do  sirupu.  Promí�chejte  a  vlijte  do
                                                                      nižší�  nádoby,  kterou  vložte  do  mrazáku.  Asi  jed-
                                                                      nou za půl hodiny směs promí�chejte vidličkou tak,
                                                                      aby se krystaly rozbily a zí�skaly jste ledovou tří�šť.
                                                                      Po zhruba pěti hodinách v mrazáku s pravidelným
                                                                      mí�chání�m můžete granitu podávat.
                               malinová
                               granita





















       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25