Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Focaccia s olivami
                390 g hladké mouky
                2 lžičky soli
                7 g sušeného droždí
                1 lžíce olivového oleje
                300 ml vlažné vody
                ½ plechovky černých oliv bez pecek
                par snítek čerstvého rozmarýnu
                hrubší mořská sůl

                Prosátou mouku nasypte do misky, přidejte sůl
                a droždí�, vše promí�chejte a uprostřed udělejte
                důlek.  Do  důlku  vlijte  vlažnou  vody  a  olivový
                olej a všechny suroviny zpracujte do pružného
                těsta.  Další�  mí�su  vymažte  olejem,  doprostřed
                dejte zpracované těsto, zakryjte potravinářskou
                fólií� a nechte hodinu kynout na teplém mí�stě. Po
                vykynutí� těsto prsty roztlačte do obdélní�ku.
                V  pravidelných  rozestupech  do  něj  zapí�chejte
                olivy a sní�tky rozmarýnu. Focacciu potřete ole-
                jem a posypte solí�. Vložte do trouby předehřáté
                na 200 °C, pečte asi půl hodiny dozlatova.



















































         Focaccia






                                                                                                                11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16