Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
Focaccia s olivami
390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g sušeného droždí
1 lžíce olivového oleje
300 ml vlažné vody
½ plechovky černých oliv bez pecek
par snítek čerstvého rozmarýnu
hrubší mořská sůl
Prosátou mouku nasypte do misky, přidejte sůl
a droždí�, vše promí�chejte a uprostřed udělejte
důlek. Do důlku vlijte vlažnou vody a olivový
olej a všechny suroviny zpracujte do pružného
těsta. Další� mí�su vymažte olejem, doprostřed
dejte zpracované těsto, zakryjte potravinářskou
fólií� a nechte hodinu kynout na teplém mí�stě. Po
vykynutí� těsto prsty roztlačte do obdélní�ku.
V pravidelných rozestupech do něj zapí�chejte
olivy a sní�tky rozmarýnu. Focacciu potřete ole-
jem a posypte solí�. Vložte do trouby předehřáté
na 200 °C, pečte asi půl hodiny dozlatova.
Focaccia
11