Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

450 g mletého masa
                 (telecího, vepřového nebo drůbežího)
                 50 g strouhaného parmezánu
                 3 stroužky česneku
                 1 vejce
                 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
                 mořská sůl a čerstvě mletý pepř
                 3 lžíce panenského olivového oleje
                 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
                 180 ml rajčatového pyré
                 2 plechovky krájených rajčat
                 120 ml hovězího vývaru
                 pár snítek bazalky
                 2 lžíce červeného vína                                  spaghetti
                 400 g špaget
                 strouhaný parmezán na posypání
                                                                Špagety





                                                                 s masovými kuličkami








































                 Mleté maso, parmezán, prolisovaný stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř důkladně, nejlépe rukama,
                 promí�chejte. Ze směsi vytvarujte kuličky a přetažené fólií� je dejte na 20 minut do ledničky odpočinout. V hrnci
                 mezití�m rozehřejte lží�ci olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a zbylé dva stroužky
                 česneku. Poté přidejte rajčatové pyré, krájená rajčata, vývar, bazalku a ví�no. Vše povařte asi půl hodiny do zhoust-
                 nutí�. Vyjměte bazalku, osolte a opepřete. Těstoviny uvařte ve větší�m množství� osolené vody podle návodu. Sceďte
                 a udržujte v teple. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmažte masové kuličky.
                 Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte se špagetami a omáčkou. Podle chuti posypte parmezánem.



       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19