Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12

Mini Pavlova
                                                                                s lesním ovocem

                                                                                4 bílky
                                                                                220 g krupicového cukru
                                                                                2 lžíce kukuřičného škrobu
                                                                                2 lžičky vinného octa
                                                                                Krém:
                                                                                200 ml smetany ke šlehání
                                                                                100 g mascarpone
                                                                                lžička moučkového cukru
                                                                                směs lesního ovoce

                                                                                Z bí�lků začněte šlehat tuhý sní�h, do kterého
                                                                                postupně zašlehávejte krupicový cukr.
                                                                                Na závěr přidejte škrob a vinný ocet. Vy-
                                                                                tvořenou hmotou naplňte cukrářský sáček
                                                                                a  na  plech  vyložený  pečicí�m  papí�rem  vy-
                                                                                tvořte  kulaté  korpusy,  uprostřed  nechte
                                                                                prohlubeň.
                                                                                Pavlovy vložte do trouby vyhřáté na 120 °C
                                                                                a sušte zhruba třičtvrtě hodiny.
                                                                                Po dosušení� nechte korpusy v pootevřené
             mini Pavlova                                                       troubě dojí�t a připravte náplň. Smetanu vy-
                                                                                šlehejte do šlehačky, přidejte mascarpone
             s lesním ovocem                                                    a cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého
                                                                                krému a s ní�m naplňte připravené korpusy.
                                                                                Krém  pak  ozdobte  lesní�m  ovocem  a  Pav-
                                                                                lovy nechte odpočinout v lednici.


















































       12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17