Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
Mini Pavlova
s lesním ovocem
4 bílky
220 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa
Krém:
200 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
lžička moučkového cukru
směs lesního ovoce
Z bí�lků začněte šlehat tuhý sní�h, do kterého
postupně zašlehávejte krupicový cukr.
Na závěr přidejte škrob a vinný ocet. Vy-
tvořenou hmotou naplňte cukrářský sáček
a na plech vyložený pečicí�m papí�rem vy-
tvořte kulaté korpusy, uprostřed nechte
prohlubeň.
Pavlovy vložte do trouby vyhřáté na 120 °C
a sušte zhruba třičtvrtě hodiny.
Po dosušení� nechte korpusy v pootevřené
mini Pavlova troubě dojí�t a připravte náplň. Smetanu vy-
šlehejte do šlehačky, přidejte mascarpone
s lesním ovocem a cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého
krému a s ní�m naplňte připravené korpusy.
Krém pak ozdobte lesní�m ovocem a Pav-
lovy nechte odpočinout v lednici.
12