Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
Kokosový koláč
Korpus: 250 g máslových sušenek, 60 g rozpuštěného másla
Krém: 400 ml kokosového mléka, 400 ml zakysané smetany, 2 vejce, 110 g krupicového cukru, 80 g kukuřičného škrobu
Sníh: 2 bílky, 120 g krupicového cukru
Sušenky rozmixujte, přilijte k nim rozpuštěné máslo a promí�chejte. Hmotu rovnoměrně natlačte na dno menší� dortové formy,
a to včetně okrajů. Korpus dejte na zhruba půl hodiny do lednice a připravte krém. Vejce promí�chejte se škrobem, přidejte
kokosové mléko, smetanu a cukr. Vše dobře rozšlehejte metlou a pomalu zahří�vejte na plotně, dokud krém nezhoustne. Poté
ho nalijte na připravený korpus a uhlaďte. Bí�lky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu, který rozetřete po krému. Na sní�h na-
krájejte plátky kokosu a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 10–15 minut.
10