Page 41 - Magazín JIP Potraviny
P. 41
tuňákový tatarák
s mangem
Tuňákový tatarák s mangem
300 g čerstvého tuňáka, 1 zralé mango, ½ červené cibule, ½ lžíce wasabi, lžíce sójové omáčky, lžíce rybí omáčky,
šťáva z 1 limetky, čerstvá petrželka
Tuňáka očistěte od šlach a nakrájejte ho na malé kostičky. Mango oloupejte a nakrájejte je ho na stejně velké kostky jako
tuňáka. Cibuli nakrájejte na velmi tenká kolečka. Všechny ingredience promí�chejte. V jiné misce smí�chejte wasabi s vodou,
přidejte sójovou a rybí� omáčku i šťávu z limetky. Vše promí�chejte a vytvořte dresink. Ten smí�chejte s tatarákem alespoň
20 minut před podávání�m. Ozdobte lí�stky petrželky.
41

