Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
ryba
v pivním
těstíčku
Ryba v pivním těstíčku
500 g tresky nebo tilápie, 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce sušeného česneku, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře,
1 lžíce sušené papriky, 1 vejce, 300 ml piva, olej na smažení
Salát: 100 g čerstvého salátu, 150 g zelených fazolek, 150 g růžičkové kapusty, 100 g hrášku, 2 lžíce olivového oleje,
sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva
V hrnci nebo fritéze rozpalte olej na 190 °C. Mezití�m nakrájejte rybu na silnější� tyčinky, osušte ji, osolte a opepřete. Mouku smí�chejte
s česnekem a paprikou, vmí�chejte k ní� vejce a postupně do směsi zašlehejte pivo, dokud nevznikne hladké těsto. Kousky ryby obalte
v těstí�čku a smažte v rozpáleném oleji asi čtyři minuty dozlatova. Připravte salát. Fazolky očistěte a odkrojte konce, růžičkovou ka-
pustu překrojte napůl. Fazolky a kapusty povařte ve vroucí� vodě, aby změkly, ale stále byly lehce křupavé. Pak je krátce orestujte na
pánvi na troše olivového oleje. Hrášek vložte do vroucí� vody na dvě minuty, poté jej slijte. Na talí�ř pak rozložte listový salát, přidejte
fazolky, kapusty a hrášek, vše pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
37

