Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36

Restovaná treska s bramborami

                                                a artyčokem


               2 filety z tresky, 5 nových brambor, 1 sklenička nakládaných artyčoků, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z 1 citronu,
                                    stroužek česneku, olivový olej, čerstvě nasekaná petrželka

            Brambory pečlivě omyjte a nakrájejte na 0,5–1 cm silná kolečka. Ta povařte zhruba deset minut v osolené vodě. Poté rozpalte
            olivový olej na pánvi a brambory na něm opečte dozlatova z obou stran. Artyčoky slijte a přidejte nakrátko k bramborám, aby
            se lehce orestovaly. Na druhé pánvi rozpalte olej a nechte na něm krátce rozvonět najemno nasekaný česnek. Tresku osušte,
            osolte, opepřete a opečte na česneku, asi čtyři minuty z každé strany. Ke konci restování� maso zakápněte citronovou šťávou.
                        Podávejte  s připravenými bramborami a artyčoky, posypané najemno nasekanou petrželkou.












                                                                               restovaná treska
                                                                               s brambory
                                                                               a artyčokem



















































       36
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41