Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36
Restovaná treska s bramborami
a artyčokem
2 filety z tresky, 5 nových brambor, 1 sklenička nakládaných artyčoků, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z 1 citronu,
stroužek česneku, olivový olej, čerstvě nasekaná petrželka
Brambory pečlivě omyjte a nakrájejte na 0,5–1 cm silná kolečka. Ta povařte zhruba deset minut v osolené vodě. Poté rozpalte
olivový olej na pánvi a brambory na něm opečte dozlatova z obou stran. Artyčoky slijte a přidejte nakrátko k bramborám, aby
se lehce orestovaly. Na druhé pánvi rozpalte olej a nechte na něm krátce rozvonět najemno nasekaný česnek. Tresku osušte,
osolte, opepřete a opečte na česneku, asi čtyři minuty z každé strany. Ke konci restování� maso zakápněte citronovou šťávou.
Podávejte s připravenými bramborami a artyčoky, posypané najemno nasekanou petrželkou.
restovaná treska
s brambory
a artyčokem
36

