Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40

Bruschetta s lososem

                                                                                1 bílá bageta
                                                                                200 g uzeného lososa
                                                                                stroužek česneku
                                                                                4 lžíce bazalkového pesta
                                                                                2 ředkvičky
                                                                                čerstvá pažitka
                                                                                olivový olej
                                                                                citronová šťáva


                                                                                Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a opečte
                                                                                na  pánvi  na  troše  olivového  oleje.  Každý
                                                                                plátek pak lehce potřete stroužkem česne-
            bruschetta                                                          ku.  Uzeného  lososa  nakrájejte  na  malé
            s lososem                                                           kousky. Na opečené plátky namažte pesto,
                                                                                na něj dejte lososa a zakápněte citronovou
                                                                                šťávou.  Vše  ozdobte  nasekanou  pažitkou
                                                                                a plátky ředkviček.



       Tataráček z lososa

       200 g čerstvého lososa
       100 g sushi rýže
       1 zralé avokádo
       lžíce sójové omáčky
       lžíce olivového oleje
       lžíce citronové šťávy
       lžička sezamových semínek
       sůl a čerstvě mletý pepř
       zelené výhonky na ozdobu

       Šushi rýži připravte dle návodu a nechte vy-
       chladnout. Lososa nakrájejte na malé kousky,
       avokádo taktéž. V mí�se pak smí�chejte lososa
                                                                                               tataráček
       a avokádo, přidejte sójovou omáčku, olivový
                                                                                               z lososa
       olej,  citronovou  šťávu,  sezamová  semí�nka
       a  směs  osolte  a  opepřete.  Na  talí�ř  nandejte
       vychladlou sushi rýži, na ni nandejte lososový
       tatarák a vše ozdobte zelenými výhonky dle
       chuti.



                                                                                 Otevřený sendvič
                                                                                 s lososem

                                                                                 2 plátky celozrnného chleba
                                                                                 100 g uzeného lososa
                                                                                 60 g krémového sýru
                                                                                 ½ salátové okurky
                                                                                 čerstvý kopr
                                                                                 čerstvě mletý pepř
                                                                                 lžíce citronové šťávy


                                                                                 Plátky  chleba  lehce  opečte  nasucho  na
                                                                                 pánvi.  Poté  je  namažte  silnější�  vrstvou
                    otevřený sendvič                                             krémového sýru, na který rozložte plátky
                    s lososem                                                    uzeného lososa. Okurku nakrájejte škrab-
                                                                                 kou  na  tenké  plátky  a  naaranžujte  je  na
                                                                                 sendvič. Vše opepřete, zakápněte citrono-
                                                                                 vou šťávou a ozdobte najemno nasekaným
                                                                                 čerstvým koprem.


       40
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44