Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40
Bruschetta s lososem
1 bílá bageta
200 g uzeného lososa
stroužek česneku
4 lžíce bazalkového pesta
2 ředkvičky
čerstvá pažitka
olivový olej
citronová šťáva
Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a opečte
na pánvi na troše olivového oleje. Každý
plátek pak lehce potřete stroužkem česne-
bruschetta ku. Uzeného lososa nakrájejte na malé
s lososem kousky. Na opečené plátky namažte pesto,
na něj dejte lososa a zakápněte citronovou
šťávou. Vše ozdobte nasekanou pažitkou
a plátky ředkviček.
Tataráček z lososa
200 g čerstvého lososa
100 g sushi rýže
1 zralé avokádo
lžíce sójové omáčky
lžíce olivového oleje
lžíce citronové šťávy
lžička sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
zelené výhonky na ozdobu
Šushi rýži připravte dle návodu a nechte vy-
chladnout. Lososa nakrájejte na malé kousky,
avokádo taktéž. V mí�se pak smí�chejte lososa
tataráček
a avokádo, přidejte sójovou omáčku, olivový
z lososa
olej, citronovou šťávu, sezamová semí�nka
a směs osolte a opepřete. Na talí�ř nandejte
vychladlou sushi rýži, na ni nandejte lososový
tatarák a vše ozdobte zelenými výhonky dle
chuti.
Otevřený sendvič
s lososem
2 plátky celozrnného chleba
100 g uzeného lososa
60 g krémového sýru
½ salátové okurky
čerstvý kopr
čerstvě mletý pepř
lžíce citronové šťávy
Plátky chleba lehce opečte nasucho na
pánvi. Poté je namažte silnější� vrstvou
otevřený sendvič krémového sýru, na který rozložte plátky
s lososem uzeného lososa. Okurku nakrájejte škrab-
kou na tenké plátky a naaranžujte je na
sendvič. Vše opepřete, zakápněte citrono-
vou šťávou a ozdobte najemno nasekaným
čerstvým koprem.
40

