Page 38 - Magazín JIP Potraviny
P. 38

grilovaná pražma
                                                       s americkými bramborami





























                             Grilovaná pražma s americkými bramborami


              2 čerstvé pražmy královské, 6 středně velkých brambor, tymián, rozmarýn, bazalka, koření adžika, sušená paprika,
                                  strouhaný parmezán, citronová šťáva, olivový olej, 3 citrony, sůl

          Nejprve si připravte brambory. Důkladně je omyjte a se slupkou nakrájejte na měsí�čky. Poté je dejte do hrnce se studenou vodou,
          osolte, přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Po krátkém povaření� je nechte hodinu vychladnout. Pak brambory sceďte a osušte. Dvě
          lží�ce oleje smí�chejte se solí� a brambory v něm „obalte“. Pak je vyskládejte na plech vyložený pečicí�m papí�rem tak, aby se nepřekrývaly
          a ležely slupkou dolů. Pečte je v troubě předem vyhřáté na 210 °C asi půl hodiny. Olej smí�chejte s mletou paprikou a parmezánem
          a brambory touto směsí� potřete a vraťte je na pět minut do trouby. Připravte pražmy. Ryby očistěte a zbavte šupin. Každou rybu
          pak několikrát jemně naří�zněte. Pět lžic olivového oleje smí�chejte s citronovou šťávou a adžikou. Vnitřek ryb naplňte plátky citronu,
          tymiánem, rozmarýnem a bazalkou. Vnějšek potřete připravenou olejovou směsí�. Pražmy grilujte pomalu a občas je potřete olejem.
                                Ryby podávejte s připravenými americkými bramborami a plátky citronu.
       38
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43