Page 38 - Magazín JIP Potraviny
P. 38
grilovaná pražma
s americkými bramborami
Grilovaná pražma s americkými bramborami
2 čerstvé pražmy královské, 6 středně velkých brambor, tymián, rozmarýn, bazalka, koření adžika, sušená paprika,
strouhaný parmezán, citronová šťáva, olivový olej, 3 citrony, sůl
Nejprve si připravte brambory. Důkladně je omyjte a se slupkou nakrájejte na měsí�čky. Poté je dejte do hrnce se studenou vodou,
osolte, přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Po krátkém povaření� je nechte hodinu vychladnout. Pak brambory sceďte a osušte. Dvě
lží�ce oleje smí�chejte se solí� a brambory v něm „obalte“. Pak je vyskládejte na plech vyložený pečicí�m papí�rem tak, aby se nepřekrývaly
a ležely slupkou dolů. Pečte je v troubě předem vyhřáté na 210 °C asi půl hodiny. Olej smí�chejte s mletou paprikou a parmezánem
a brambory touto směsí� potřete a vraťte je na pět minut do trouby. Připravte pražmy. Ryby očistěte a zbavte šupin. Každou rybu
pak několikrát jemně naří�zněte. Pět lžic olivového oleje smí�chejte s citronovou šťávou a adžikou. Vnitřek ryb naplňte plátky citronu,
tymiánem, rozmarýnem a bazalkou. Vnějšek potřete připravenou olejovou směsí�. Pražmy grilujte pomalu a občas je potřete olejem.
Ryby podávejte s připravenými americkými bramborami a plátky citronu.
38

