Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Jablečná
       snídaňová kaše
                                                                Jablečná
       Suroviny:
       ½ hrnku ovesných vloček                                  snídaně
       1 hrnek mléka
       1 menší jablko
       špetka skořice
       med nebo javorový sirup
       ořechy dle chuti

       Postup:
       Do hrnce dejte vločky s mlékem a poma-
       lu přiveďte k varu, přidejte na drobné ko-
       stičky nakrájené jablko a vařte, dokud kaše
       nezhoustne. Ovesnou kaši nalijte do misky,
       oslaďte medem nebo javorovým sirupem      NÁŠ TIP!
       a ozdobte nakrájeným čerstvým jablkem
       a ořechy.





                                                                                  Jablečná lízátka


                                                                                  Suroviny:
                                                                                  2 jablka
                                                                                  čokoláda dle chuti (tmavá, mléčná, bílá...)
                                                  Jablečná                        oříšky nebo čokoládové zdobení
                                                  lízátka                         špejle

                                                                                  Postup:
                                                                                  Jablka nakrájejte na zhruba 1 cm silné plá-
                                                                                  tky a odstraňte semínka. Ve vodní lázni
                                                                                  rozpusťte čokoládu a namočte do ní koleč-
                                                                                  ka jablek napíchnutá na špejli. Kolečka
                                                                                  položte na plech vyložený pečicím papírem,
                                                                                  posypte zdobením nebo nasekanými oříšky
                                                                                  a dejte na 20 minut do mrazáku.
                                                                                  Místo rozpuštěné čokolády můžete použít
                                                                                  třeba i doma vyrobený karamel.







       Quinoa s jablky a kešu
       ořechy
       Suroviny:
       1 hrnek quinoy
       2 hrnky mléka
       1 jablko
       50 g kešu ořechů
       máslo
       špetka skořice

       Postup:
       Kešu ořechy alespoň na hodinu namočte do vody.
       Quinou dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špet-
       ku skořice a vařte 15–20 minut, dokud nezměkne.
       Mezitím si na malé kostičky nakrájejte jablko. Na                                  Quinoa
       pánvi rozpusťte trochu másla a jablko lehce orestuj-                               s jablky
       te. Quinou sundejte z plotny a přidejte do ní ořechy
       a orestovaná jablka.
       Ozdobte kousky čerstvého jablka.


       16     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21