Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

Lívance
                                                                                     s pečenými jablky






















                                                                   Lívance s pečenými jablky

                                                                   Suroviny:
                                                                   2 jablka, 140 g hladké mouky, 180 ml mléka, 1 vejce,
                    NÁŠ TIP!                                       2 lžíce cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžičky oleje,
                                                                   špetka soli, špetka skořice, med

                                                                   Postup:
                                                                   Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, vyskládejte na plech,
                                                                   polijte  medem  a  posypte  skořicí.  Takto  připravená  jablka  pečte
                 Jablečné                                          v troubě na 180 °C asi 20 minut. Mouku smíchejte s cukrem,
                 sušenky                                           práškem do pečiva a špetkou soli. Poté do směsi přidejte vejce, olej,
                                                                   po troškách přimíchejte mléko a vytvořte těsto. Lívance smažte
                                                                   na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Teplá jablka dejte na
                                                                   lívance a celý pokrm můžete ještě dozdobit ořechy a polít trochou
                                                                   medu.




                                                                   Jablečné sušenky
                                                                   z ovesných vloček

                                                                   Suroviny:
                                                                   2 jablka, 125 g hladké mouky, 115 g másla, špetka soli,
                                                                   150 g třtinového cukru, 175 g ovesných vloček, 1 vejce,
                                                                   ½ lžíce jedlé sody, ½ lžičky skořice, špetka muškátového oříšku,

                                                                   Postup:
                                                                   Smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu a sůl.
                                                                   V další míse utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a následně
                                                                   vmíchejte připravenou moučnou směs. Do těsta přidejte ovesné
                                                                   vločky a oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto pak
                                                                   nechte alespoň 30 minut odležet v lednici. Na plech vyložený
                                                                   pečicím papírem pak lžící vytvarujte sušenky a pečte je při 170 °C
                                                                   asi 15 minut.
                                                                                                                15
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20