Page 27 - JIP katalog ryby 2025
P. 27
celý, kuchaný
PSTRUH LOSOSOVITÝ obj. kód: specifikace:
cca 500 - 1 500 g /ks
48901019
(bal. 5 kg), VL
Jedná se o pstruha, který se chová pro jeho růžové maso a vynikající chuťové vlastnosti
masa. Tito pstruzi jsou vhodní k filetování. Pstruha je možno připravovat dušením, peče-
ním, uzením i grilováním, nedoporučuje se fritování, po kterém nejde maso oddělit od
žeber, je příliš vysušené.
filet, s kůží
obj. kód: specifikace:
48901020 cca 150 - 400 g /ks
(bal. 3 kg), VL
CANDÁT OBECNÝ
Candát obecný je jedním ze dvou druhů
candáta, který se také vyskytuje na území
České republiky. Tato ryba je vysazována
do revírů jako doplňková ryba. Spolu se
štikou jsou hospodářsky nejvýznamnější
dravé ryby u nás. Maso má bílou až na-
růžovělou barvu a je velmi kvalitní. Má tu-
hou konzistenci a je šťavnatější než štika.
Nemá žádné svalové kůstky.
filet, s kůží
obj. kód: specifikace:
49651089 cca 120 - 170 g /ks, (bal. 20 kg), VL
49652670 cca 300 - 600 g /ks, (bal. 6 kg), VL
SLADKOVODNÍ RYBY CHLAZENÉ 27