Page 77 - JIP katalog maso 2025
P. 77

DANČÍ GULÁŠ


                            •

             1 kg dančího masa na guláš, 300 g cibule, 150 g
             sádla, 80 g rajčatového pyré, 80 g hladké mouky,
             30 g červené papriky, 30 g soli, 3 stoužky česneku,
             majoránka,  čerstvě  mletý  pepř  a  1,5  l  vody  nebo
             slabší vývar
                             •

             Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme
             dozlatova. Přidáme červenou papriku nakrájenou na
             kostky, krátce osmahneme a podlijeme vodou nebo
             vývarem.  Přidáme  rajčatové  pyré,  maso,  dochutíme
             solí a za občasného míchání dusíme. Lepší je dusit
             maso  na  nižším  plameni  a  déle.  Jakmile  je  maso
             částečně  měkké,  přidejte  lžičku  majoránky,  pepř
             a česnek a duste dále doměkka.
             Maso  vyjměte  z  hrnce  a  základ  zahustěte  světlou
             zásmažkou z másla a mouky. Za občasného míchaní
             vařte základ dokud omáčka nezhoustne, zhruba 20
             minut.
             Jakmile je omáčka hotová, dochuťte ještě dle chuti solí
             a pepřem, omáčku přeceďte a do hotové omáčky
             vraťte maso a ještě krátce povařte, aby maso nebylo
             studené.
             Guláš můžete podávat s chlebem nebo s knedlíkem.



























                                 ZAJÍC
            ZAJEČÍ STEHNA



             Štavnaté   maso   s   hrubší
             strukturou. Jejich specifická chuť
             vynikne   zejména   pečením,
             ideálně v kombinaci se slaninou.







                 49601031     Šumavská zvěř zaječí stehna bez kosti CZ cca 800 g       15 Kg    VAK

                 49601027     Šumavská zvěř zajíc celý stahovaný CZ cca 2,1 kg         11kg     VAK






                                                                                                ZVĚŘINA          77
   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82