Page 79 - JIP katalog maso 2025
P. 79
KANČÍ PEČENĚ
S POMERANČOVOU OMÁČKOU
•
800 g kančí plece, olej, 3 velké cibule, 5 stoužků česneku, 2 velké
pomeranče, lžička mleté skořice, zeleninový bujón, čerstvě mletý
pepř, 200 ml pomerančové šťávy, sůl
•
Pomeranče zbavíme kůry i bílé blány a nakrájíme na větší kostky.
Předehřejeme si troubu na 150°C. Poté rozehřejte olej na pánvi
a nadrobno nakrájenou cibuli nechte zezlátnout, na poslední
minutku přidejte nadrobno nakrájený česnek. Přidáme maso
aorestujeme krátce ze všech stran. Stáhneme z plamene a necháme
chvilku maso odpočívat. Zasypeme jej směsí skořice a čerstvého
pepře a opatrně přendáme do pekáče. Do takto připraveného
masa přidáme připravený pomeranč, rozdrobený zeleninový bujón
a pomerančovou šťávu. Přiklopíme a necháme péct dokud maso
nezměkne, zhruba 4 hodiny.
Dle chuti přidejte sůl a pepř a již bez pokličky nechte alespoň 10
minut, aby si maso vytvořilo křupavou kůrku.
KANEC
MASO NA GULÁŠ
Krájené maso z krkovice, kýty a kližky
pro přípravu guláše.
49606063 Šumavská zvěř Divočák hřbet bez kosti CZ cca 2 kg 20 kg VAK
49606060 Šumavská zvěř Divočák maso na guláš CZ cca 1 kg 5 kg VAK
49606062 Šumavská zvěř Divočák svíčková bez kosti CZ cca 2,3 kg 2 kg VAK
ZVĚŘINOVÉ KOSTI
49602172 Šumavská zvěř Zvěřinové kosti CZ cca 2 kg 10 kg VAK
ZVĚŘINA 79