Page 71 - JIP katalog maso 2025
P. 71
KRÁLÍK CELÝ
Králičí maso obsahuje velmi malé množství tuku a řadí
se k nejdietnějším masům. Chuťově připomíná slepičí či
telecí maso. Ideální na pečení v celku.
na vyžádání Králík celý bez hlavy cca 1,25 kg 10 kg VAK
49605008 Králičí hřbet bez kosti cca 500 g 20 ks VAK
49603172 Králičí stehna s kostí (cca 250g) 5 kg 1 ks VAK
49601951 Králičí stehna s kostí (3-5ks) 1 kg 10 ks VAK
PEČENÝ KRÁLIČÍ HŘBET
NA BYLINKÁCH SE ŠPENÁTEM
•
1kg králičí hřbet, 80 g vepřové sádlo, 1dcl olej, 50g máslo, 480 g
mražený listový špenát, 250 g cibule, 2 dcl smetana 31%, 60 g
zakysaná smetana 16%, 500 ml masový vývar, 20 g velkolistá
petržel, 30 g hladká mouka, 10 g česnek, 5 g estragon, šalvěj,
tymián, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř černý mletý dle chuti
•
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na střední kousky, dáme do velké
mísy. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu, přisypeme
nahrubo nasekané bylinky, opatrně zamícháme, Přetáhneme fresh fólii.
Marinujeme v pokojové teplotě cca 3 hodiny v lednici cca 7hodin.
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ¾ nadrobno nakrájené cibule,
dozlatova orestujeme, přisypme marinované maso, orestujeme,
zalijeme masovým vývarem, přiklopíme. Pomalu dusíme ve vyhřáté
troubě na 140°C doměkka. Po tepelné úpravě maso vyjmeme,
vzniklou šťávu zahustíme zchladlou světlou jíškou, dle chuti dochutíme,
zjemníme smetanou, oříškem másla.
Na rozpáleném oleji zpěníme zbylou část najemno nasekanou cibuli,
přidáme špenát, utřený česnek, dochutíme a 30 sekund prohřejeme.
Na závěr zjemníme máslem. Nezahušťujeme moukou, pokud bude
potřeba, použijeme velmi jemnou strouhanku.
KRÁLIČÍ MASO 71