Page 71 - JIP katalog maso 2025
P. 71

KRÁLÍK CELÝ



                                                                Králičí maso obsahuje velmi malé množství tuku a řadí
                                                                se k nejdietnějším masům. Chuťově připomíná slepičí či
                                                                telecí maso. Ideální na pečení v celku.






                 na vyžádání  Králík celý bez hlavy cca 1,25 kg                        10 kg    VAK


                 49605008     Králičí hřbet bez kosti cca 500 g                        20 ks    VAK

                 49603172     Králičí stehna s kostí (cca 250g) 5 kg                   1 ks     VAK

                 49601951     Králičí stehna s kostí (3-5ks) 1 kg                      10 ks    VAK








              PEČENÝ KRÁLIČÍ HŘBET


                      NA BYLINKÁCH SE ŠPENÁTEM
                                 •

             1kg králičí hřbet, 80 g vepřové sádlo, 1dcl olej, 50g máslo, 480 g
             mražený listový špenát, 250 g cibule, 2 dcl smetana 31%, 60 g
             zakysaná  smetana  16%,  500  ml  masový  vývar,  20  g  velkolistá
             petržel, 30 g hladká mouka, 10 g česnek, 5  g estragon, šalvěj,
             tymián, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř černý mletý dle chuti
                                 •
             Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na střední kousky, dáme do velké
             mísy.  Osolíme,  opepříme,  přidáme  zakysanou  smetanu,  přisypeme
             nahrubo nasekané bylinky, opatrně zamícháme, Přetáhneme fresh fólii.
             Marinujeme v pokojové teplotě cca 3 hodiny v lednici cca 7hodin.
             V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ¾ nadrobno nakrájené cibule,
             dozlatova  orestujeme,  přisypme  marinované  maso,  orestujeme,
             zalijeme  masovým  vývarem,  přiklopíme.  Pomalu  dusíme  ve  vyhřáté
             troubě  na  140°C  doměkka.  Po  tepelné  úpravě  maso  vyjmeme,
             vzniklou šťávu zahustíme zchladlou světlou jíškou, dle chuti dochutíme,
             zjemníme smetanou, oříškem másla.
             Na rozpáleném oleji zpěníme zbylou část najemno nasekanou cibuli,
             přidáme špenát, utřený česnek, dochutíme a 30 sekund prohřejeme.
             Na  závěr  zjemníme  máslem.  Nezahušťujeme  moukou,  pokud  bude
             potřeba, použijeme velmi jemnou strouhanku.




                                                                                          KRÁLIČÍ MASO           71
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76