Page 69 - JIP katalog maso 2025
P. 69
KACHNÍ ČTVRTKY
Kachní čtvrtky zadní CZ 6kg
49603432 1 ks VL
Vodňanská drůbež
49603321 Kachní žaludky CZ cca 300 g 24 ks tácek
49603305 Kachní játra cca 500 g 30 ks VAK
KACHNÍ PAŠTIKA
•
cca 1 kg kachních jater, 1 velká cibule, 2 dcl červeného
suchého vína, stroužek česneku, 150 g másla, 100 ml
smetany ke šlehání, svazek tymiánu, sůl a čerstvě mletý
pepř •
Játra očistěte a nakrájejte na větší kousky. Nakrájejte
cibuli na kolečka a přepulte je, poté najemno nakrájejte
česnek. Na pánvi rozehřejte máslo, vložte cibuli
a nechte zezlátnout, poté přidejte na chvilku česnek.
Poté přidejte játra a chvilku restujte. Poté přidejte víno
a tymián. Vařte dokud se alkohol neodpaří.
Směs nechte vychladnout a mixujte. Postupně přilévejte
smetanu a výpek z jater. Dochuťte solí a pepřem
a promíchejte.
Do paštiky můžete přimíchat brusinky či mandle.
Podávejte s brusinkovou marmeládou a čerstvým
toustem.
KACHNÍ MASO 69