Page 69 - JIP katalog maso 2025
P. 69

KACHNÍ ČTVRTKY









                              Kachní čtvrtky zadní CZ 6kg
                 49603432                                                              1 ks      VL
                              Vodňanská drůbež

                 49603321     Kachní žaludky CZ cca 300 g                              24 ks    tácek


                 49603305     Kachní játra cca 500 g                                   30 ks    VAK





















               KACHNÍ PAŠTIKA


                            •

             cca 1 kg kachních jater, 1 velká cibule, 2 dcl červeného
             suchého vína, stroužek česneku, 150 g másla, 100 ml
             smetany ke šlehání, svazek tymiánu, sůl a čerstvě mletý
             pepř           •


             Játra  očistěte  a  nakrájejte  na  větší  kousky.  Nakrájejte
             cibuli na kolečka a přepulte je, poté najemno nakrájejte
             česnek.  Na  pánvi  rozehřejte  máslo,  vložte  cibuli
             a nechte zezlátnout, poté přidejte na chvilku česnek.
             Poté přidejte játra a chvilku restujte. Poté přidejte víno
             a tymián. Vařte dokud se alkohol neodpaří.
             Směs nechte vychladnout a mixujte. Postupně přilévejte
             smetanu  a  výpek  z  jater.  Dochuťte  solí  a  pepřem
             a promíchejte.
             Do  paštiky  můžete  přimíchat  brusinky  či  mandle.
             Podávejte  s  brusinkovou  marmeládou  a  čerstvým
             toustem.



                                                                                          KACHNÍ MASO            69
   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74