Page 67 - JIP katalog maso 2025
P. 67
KACHNA CELÁ
Maso výrazné chuti s obsahem
železa a vítamínu B. Perfektní
na pečení.
49650345 Kachna A kvalita bez drobů cca 2,3 kg 6 kg tácek
49602034 Kachna A kvalita s droby EU cca 2,1 kg 6 ks VAK
49602059 Kachna A kvalita s droby DE cca 2,3 kg 6 ks VAK
PEČENÁ KACHNA
NA POMERANČÍCH
•
1 celá kachna, 3 pomeranče, 2 jablka, 1 cibule, med,
sůl, pepř, hřebíček a kmín
•
Kachnu očistěte, omyjte a ze všech stran osolte
a pokmínujte. Jablka, cibule a jeden pomeranč
nakrájejte na větší kousky, přidejte pár hře-
bíčků, kachnu jimi naplňte, vložte do pekáče a podlijte
vodou. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, přidejte
med a trošku pepře a kachnu směsí potřete. Vložte ji
do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, poté
stáhněte teplotu na 170 °C a kachnu pečte asi dvě
hodiny. Během pečení ji potírejte výpekem. Podávat
můžete například s bramborovými knedlíky.
KACHNÍ MASO 67