Page 67 - JIP katalog maso 2025
P. 67

KACHNA CELÁ


                    Maso výrazné chuti s obsahem
                    železa  a  vítamínu  B.  Perfektní
                    na pečení.







                 49650345     Kachna  A kvalita bez drobů cca 2,3 kg                   6 kg     tácek

                 49602034     Kachna  A kvalita s droby  EU cca 2,1 kg                 6 ks     VAK


                 49602059     Kachna  A kvalita s droby  DE cca 2,3 kg                 6 ks     VAK















               PEČENÁ KACHNA


                      NA POMERANČÍCH
                            •

             1 celá kachna, 3 pomeranče, 2 jablka, 1 cibule, med,
             sůl, pepř, hřebíček a kmín
                            •

             Kachnu  očistěte,  omyjte  a  ze  všech  stran  osolte
             a  pokmínujte.  Jablka,  cibule  a  jeden  pomeranč
             nakrájejte na větší kousky, přidejte pár hře-
             bíčků, kachnu jimi naplňte, vložte do pekáče a podlijte
             vodou. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, přidejte
             med a trošku pepře a kachnu směsí potřete. Vložte ji
             do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, poté
             stáhněte teplotu na 170 °C a kachnu pečte asi dvě
             hodiny.  Během  pečení  ji  potírejte  výpekem.  Podávat
             můžete například s bramborovými knedlíky.




                                                                                          KACHNÍ MASO            67
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72