Page 11 - JIP magazín jaro 2021
P. 11

Rady a tipy











                                           Panaeus vannamei
                                      KREVETY CELÉ (PŘEDVAŘENÉ)
                                               Tatarák z krevet







              Videonávod a recept      JIP-POTRAVINY.CZ/CHLAZENA-RYBA
               k přípravě krevet






       FOTO: rybí úsek CC Ostrava






















                                                                                                     Suroviny:
                                                                                         150 g předvařených krevet
                                                                                     (po oloupání zůstane 90-100 g),
                                                                                    30 g avokáda, 15 g cibule/šalotky,
                                           Tatarák                                   3 cl panenského olivového oleje,
                                                                                              ½ menšího citronu,
                                           z krevet                                              kvalitní bageta,
                                                                                                      sůl, pepř,
                                                                                         snítka pažitky nebo kopru
                                                                               Předvařené krevety očistíme, oloupeme
                                                                               a poté nahrubo nasekáme. Cibuli nebo
                                                                               šalotku očistíme a nakrájíme najemno.
                                                                               Avokádo rozpůlíme podélně, pomocí lžíce
                                                                               oddělíme dužinu od slupky a nasekáme
                                                                               nahrubo. Všechny ingredience vložíme do
                                                                               mísy,  osolíme,  opepříme  bílým  pepřem,
                                                                               zakápneme šťávou z citronu a olivovým
                                                                               olejem. Přidáme nasekané bylinky a opa-
                                                                               trně ingredience promícháme. Tvořít-
                                                                               kem či lžící servírujeme na talíř. Zdobíme
                                                                               použitými bylinkami, salátem, případně
                                                                               jednou celou krevetou. Zbytkem oleje
                                                                               pomažeme bagetu a na pánvi, v troubě
                                                                               nebo na grilu dokřupava opečeme. Bagetu
                                                                               nekrájíme, ale trháme.



                                                                                                                11
                                                                                              MAGAZÍN JARO 2021
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16