Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

Ořechoví
             ŠNECI








          balíček listového těsta
          200 g najemno nasekaných lískových ořechů
          150 g cukru
          3 lžíce medu
          150 ml mléka
          vejce na potření                                                             TIP!
          cukr na posypání                                                             Collitali
                                                                                       Akátový med
                                                                                       z Toskánska
          Listové těsto rozválejte do obdélní�ku. V hrnci ne-
                                                                                       obj. 42616239
          chte zkaramelizovat cukr, přidejte lí�skové ořechy,
          med  a  mléko  a  chví�li  na  mí�rném  ohni  povařte.
          Na  rozválené  těsto  naneste  náplň,  zarolujte  jej
          z obou stran do půlky a spojte. Vzniklou roládu                 TIP!
          nakrájejte na plátky a každý potřete rozšlehaným                Gut&Günstig
                                  �
          vejcem a posypejte je cukrem. Sneky vyskládejte
                                                                          Lísková jádra mletá
          na plech vyložený pečicí�m papí�rem a pečte v pře-
                                                                          obj. 44027907
          dehřáté troubě na 180 °C, dokud nezezlátnou.
       20     MAGAZÍN 5/2021
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25