Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Medová
       ROLÁDA





                         s ořechy




























        balíček listového těsta
        200 g nadrobno nasekaných
        vlašských ořechů
        30 g třtinového cukru
        2 lžíce medu
        2 lžíce rozpuštěného másla
        lžička mleté skořice                                                     obj. 44090380
        špetka soli
        vajíčko na potření


        Listové těsto rozválejte na pomoučněném
        vále a rozdělte na obdélníky velké asi 30×20 cm.
        V misce smíchejte ořechy, cukr, med, skořici, máslo a špetku soli. Hmotu
        rozetřete po listovém těstu a dobře zarolujte. Roládu můžete péct vcelku,
        nebo ji nakrájet na silnější plátky a péct jako „šneky“. Roládu nebo plát-                                   obj. 40116122
        ky dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete vršky rozšlehaným
        vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12–15 minut.
                                                                                               TIP!
                                                                             Edeka Jádra vlašských ořechů
                                                                              Alnatura BIO Třtinový cukr
       18     MAGAZÍN 5/2021
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23