Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

Nepečené                                            TIP!
                                                            Alnatura
        datlovomandlové kostky                              BIO Kakao
                                                            obj. 42751568
        250 g vypeckovaných datlí
        180 g mandlového krému
        50 g mandlové mouky
        3 lžíce kakaa
        špetka soli
        100 g celých vlašských ořechů

        Datle namočte alespoň na půl hodiny do teplé vody,
        aby  změkly.  Poté  je  vložte  do  mixéru  a  rozmixujte
        do hladké, lepivé hmoty. Do ní� přidejte mandlovou
        mouku,  mandlový  krém,  kakao  a  špetku  soli.  Ještě
        jednou vše promixujte, aby se suroviny spojily.
        Hmotu nechte chví�li odpočinout v lednici. Poté z ní�
        tvarujte kostičky, které vložte do papí�rového koší�čku
        a ozdobte vlašskými ořechy.



                                                                           Ořechové tartaletky

                                                                           350 g hladké mouky
                                                                           150 g moučkového cukru
                                                                           200 g másla
                                                                           2 žloutky
                                                                           1 vanilkový cukr
                                                                           2 lžičky prášku do pečiva
                                                                           špetka soli                              TIP!  Božkov originál obj. 31016152

                                                                           Na náplň:
                                                                           150 g mletých ořechů dle chuti
                                                                           150 g másla
                                                                           70 g cukru
                                                                           rum na ochucení
                                                                           vlašské ořechy na ozdobu

                                                                           Prosátou mouku smí�chejte s cukrem, máslem, špet-
                                                                           kou  soli,  práškem  do  pečiva  a  žloutky.  Vypracujte
                                                                           hladké těsto a dejte do ledničky odležet. Formy na
                                                                           tartaletky vymažte máslem a natlačte do nich těsto.
                                                                           Koší�čky  pečte  v  předehřáté  troubě  na  190  °C  do-
                                                                           zlatova,  zhruba  15  minut.  Upečené  tartaletky  ne-
                                                                           chte vychladnout. Máslo rozpusťte v hrnci, přisypte
                                                                           mleté ořechy, cukr a přilijte trochu rumu. Na mí�rném
                                                                           ohni promí�chejte, stáhněte z plotny a nechte v led-
                                                                           nici vychladnout. Krémem naplňte koší�čky a ozdobte
                                                                           celým vlašským ořechem.
                                                          TIP!
                                                    Alnatura Kokos BIO
        Kokosovomandlové                               obj. 44019668
        kuličky

        150 g strouhaného kokosu
        150 g mletých mandlí
        2 lžíce medu
        3 lžíce másla
        2 lžičky kakaa
        kokos na obalení

        Strouhaný  kokos,  mleté  mandle,  med,
        kakao a změklé máslo smí�chejte do hlad-
        ké hmoty, která by měla být mí�rně lepivá.
        Z ní� vytvořte kuličky, které obalte v koko-
        su a dejte do lednice ztuhnout.
                                                                                                                19
                                                                                                MAGAZÍN 5/2021
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24