Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

meruňkové
                          knedlíky
































                                                Meruňkové knedlíky


               250 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tvarohu, 70 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli,
                                               10 zralých meruněk, 10 lžiček cukru
                                      Na obalení: 100 g strouhanky, 50 g másla, moučkový cukr


           Máslo vyšlehejte s vejcem, žloutkem, solí� a citronovou kůrou. Poté přidejte tvaroh a promí�chejte. Postupně přisypávejte mouku a vy-
           tvořte měkké, ale nelepivé těsto. Meruňky nakrojte a vyndejte pecku. Z těsta pak tvořte placičky, do kterých vložte meruňku a jednu
           lžičku cukru. Knedlí�ky vařte ve vroucí� vodě zhruba 10–12 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte
                    strouhanku a opražte. Uvařené knedlí�ky pak ve strouhance obalte a podávejte posypané moučkovým cukrem.
                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36