Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31
meruňkové
knedlíky
Meruňkové knedlíky
250 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tvarohu, 70 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli,
10 zralých meruněk, 10 lžiček cukru
Na obalení: 100 g strouhanky, 50 g másla, moučkový cukr
Máslo vyšlehejte s vejcem, žloutkem, solí� a citronovou kůrou. Poté přidejte tvaroh a promí�chejte. Postupně přisypávejte mouku a vy-
tvořte měkké, ale nelepivé těsto. Meruňky nakrojte a vyndejte pecku. Z těsta pak tvořte placičky, do kterých vložte meruňku a jednu
lžičku cukru. Knedlí�ky vařte ve vroucí� vodě zhruba 10–12 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte
strouhanku a opražte. Uvařené knedlí�ky pak ve strouhance obalte a podávejte posypané moučkovým cukrem.
31