Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

meruňkový
                                             cheesecake









































                                           Meruňkový cheesecake

                                         Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla
                       Náplň: 500 g krémového sýru (Philadelphia apod.), 250 g tvarohu, 150 g krupicového cukru,
                            3 vejce, lžička vanilkového extraktu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce hladké mouky
                                     Dále: 300 g meruněk, 2 lžíce cukru, lžíce citronové šťávy

          Sušenky rozmixujte a smí�chejte s rozpuštěným máslem. Směs pak natlačte na dno dortové formy. Korpus dejte péct na deset minut
          do trouby vyhřáté na 170 °C a poté vyndejte. Krémový sýr vyšlehejte s tvarohem a cukrem. Přidejte vejce a opět dobře rozšlehejte.
          Nakonec vmí�chejte vanilkový extrakt, citronovou šťávu a mouku. Náplň nalijte na korpus. Meruňky nakrájejte na čtvrtky, v hrnci
          krátce poduste s cukrem a citronovou šťávou a rozložte na povrch krému. Cheesecake pečte při 160 °C asi hodinu. Po dopečení� ho
                          nechte vychladnout v troubě s pootevřenými dví�řky a poté nechte odpočinout v lednici.
       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37