Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10

POLÉVKA



                                                          Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU











                                 Polévka z medvědího česneku a kopřiv



                                  medvědí česnek       V rendlí�ku rozhřejte máslo. Mezití�m si nadrobno nasekejte cibuli,
                    čerstvé kopřivy (mladé výhonky)    přisypte ji na rozehřáté máslo a nechte zpěnit. K cibuli pak přidej-
                   bílá nebo červená cibule či šalotka  te na větší� kousky nakrájené, oloupané brambory a opatrně je
                                          máslo        zarestujte. Vše pak zalijte zeleninovým vývarem, přilijte smeta-
                                      brambory         nu a brambory uvařte doměkka. Poté přidejte kopřivy a medvědí�
                                 zeleninový vývar      česnek.* Vše rozmixujte v hladkou, krémovou polévku. Dle potře-
                                       smetana         by  pak  dochuťte  solí�,  pří�padně  pepřem.  Polévku  pak  ozdobte
                  uzený filet sumečka afrického nebo   filety ze sumečka, listy medvědí�ho česneku a pokapejte olejem
                             kvalitní sušená šunka     z pesta.
                    olej z pesta z medvědího česneku
                                      sůl a pepř       *Kopřivy ani medvědí česnek nevařte – ztrácí pak chuť i živiny.



       10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15