Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

Dezert z čerstvých jahod



              bílý toastový chléb    Vají�čka rozklepněte, přidejte k nim moučkový cukr, smetanu, malou špetku soli a rozmí�chejte. Na pán-
                       jahody        vi rozehřejte rostlinný olej a máslo. Do vaječné směsi namočte plátky toastového chleba (nechte na-
                       4 vejce       sáknout asi půl minuty z každé strany). Toasty pomalu dozlatova osmažte na oleji s máslem z obou
                    sýr ricotta      stran  asi  dvě  minuty.  Jahody  nakrájejte  na  plátky.  Ricottu  dejte  do  misky,  přidejte  moučkový  cukr
         med nebo javorový sirup     a trochu medu nebo javorového sirupu. Vše zlehka spojte. Po usmažení� položte toastové chleby na
                 moučkový cukr       ubrousek. Na usmažené toasty lžičkou roztáhněte ricottu s medem a cukrem, rozložte plátky jahod
                  31% smetana        a přiklopte druhým plátkem toastu. Navrch opět rozložte ricottu, plátky jahod a oří�šky a přiklopte
                oříšky dle chuti     třetí�m plátkem toastu. Na půlku jeho plochy opět navrstvěte ricottu a jahody, pokapejte smetanou,
                                     ozdobte lí�stky máty a moučkovým cukrem.



                                                                                                                15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20