Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

Francouzská míchaná vajíčka s medvědím česnekem a čerstvou kopřivou



                         brioškové housky      Brioškové housky opečte na másle. Medvědí� česnek i čerstvé kopřivy nasekejte nahrubo.*
             čerstvé kopřivy (mladé výhonky)   Na pánvi nechte rozehřát máslo. Vají�čka rozklepněte do misky a vidličkou rozmí�chejte.
                          medvědí česnek       Poté je osolte, opepřete, přilijte k nim smetanu a opět promí�chejte. Plátky sýru nakrájej-
                                  4 vejce      te na větší� kousky. Do rozehřátého másla přidejte nakrájený medvědí� česnek a kopřivy
                                  máslo        a zlehka je zpěňte. Až se rozvoní�, přilijte na pánev rozmí�chaná vají�čka. Na pánvi pak va-
                            31% smetana        jí�čka nemí�chejte rychle, výsledkem by měly být spí�še větší� kusy mí�chaných vajec. Zhruba
         plátky sýru dle chuti (např. ementál)  po minutě sporák vypněte a pánev stáhněte z plotny. Na závěr přidejte nakrájený sýr
                               sůl a pepř      a zlehka ho vmí�chejte. Vezměte si spodní� dí�ly opečených brioškových housek, na ně na
                                               dejte mí�chaná vají�čka, přiklopte vrchní�m dí�lem housky (otočte ji však řezem vzhůru)
                                               a vají�čka dejte i navrch, ozdobte je medvědí�m česnekem. Na housku pak položte něko-
                                               lik plátků sýru a s pomocí� cukrářské pistole je nechte lehce rozpustit. Pokud nemáte
                                               cukrářskou pistoli, dejte housky zapéct na 2–3 minuty do rozpálené trouby.
                                               *U kopřivy i medvědího česneku je důležité utrhnout tuhý stonek.











                                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14