Page 6 - JIP_Katalog_Sous-vide_2025
P. 6

Hovězí líčka







               balení 900 g

               49500295
               Skladování: při 0 - 5 °C
               trvanlivost 90 dnů



               Zabalená hovězí líčka vložte do vody o teplotě do 60 až 70 °C a zde ohřívejte přibližně 20 minut. Takto připravená
               líčka jsou velmi šťavnatá a jemná. Další možnost je vybalit líčka  ze sáčku a dopečte při teplotě 160 °C po dobu
               přibližně 20 minut, pro rychlejší přípravu můžete líčka před pečením nakrájet na požadované porce. Doba pečení
               záleží na výkonu použitého zařízení a velikosti výrobku.










          Jemná hovězí líčka








          cca 1 kg hovězích líček
          připravených metodou sous-vide
          1/2 menšího celeru
          4 mrkve
          2 petržele
          2 cibule
          2 stroužky česneku
          1 bobkový list
          5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření
          1 snítka tymiánu + na ozdobení
          1 snítka rozmarýnu
          2 lžíce rajského protlaku
          1 litr červeného vína
          2 lžíce másla
          1 lžíce cukru
          12 středních žampionů
          sůl a pepř





          Do hrnce vložte celer, mrkev a petržel nakrájené na kostičky a osmahněte je dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrá-
          jené cibuli a česnek a opékejte dočervena. Přidejte všechno koření a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte
          vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu, trvá to asi 30 minut. Omáčku přeceďte, dotáhněte solí,
          pepřem, případně lehounce oslaďte, aby získala ještě lepší chuť. Přidejte líčka včetně všeho, co je s nimi v sáčku.
          Přiklopte částečně poklicí a nechte táhnout přibližně 20 minut. Líčka se tak prohřejí a šťáva se ještě trochu zredukuje.
          Zatím na másle zprudka opečte žampiony dozlatova, nezapoměňte je osolit a opepřit. Při podávání položte líčko na
          bramborovou kaši a zlehka přelijte omáčkou. Ozdobte opečenými žampiony a snítkou tymiánu.





       6           www.jip-potraviny.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11