Page 6 - JIP_Katalog_Sous-vide_2025
P. 6
Hovězí líčka
balení 900 g
49500295
Skladování: při 0 - 5 °C
trvanlivost 90 dnů
Zabalená hovězí líčka vložte do vody o teplotě do 60 až 70 °C a zde ohřívejte přibližně 20 minut. Takto připravená
líčka jsou velmi šťavnatá a jemná. Další možnost je vybalit líčka ze sáčku a dopečte při teplotě 160 °C po dobu
přibližně 20 minut, pro rychlejší přípravu můžete líčka před pečením nakrájet na požadované porce. Doba pečení
záleží na výkonu použitého zařízení a velikosti výrobku.
Jemná hovězí líčka
cca 1 kg hovězích líček
připravených metodou sous-vide
1/2 menšího celeru
4 mrkve
2 petržele
2 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření
1 snítka tymiánu + na ozdobení
1 snítka rozmarýnu
2 lžíce rajského protlaku
1 litr červeného vína
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
12 středních žampionů
sůl a pepř
Do hrnce vložte celer, mrkev a petržel nakrájené na kostičky a osmahněte je dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrá-
jené cibuli a česnek a opékejte dočervena. Přidejte všechno koření a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte
vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu, trvá to asi 30 minut. Omáčku přeceďte, dotáhněte solí,
pepřem, případně lehounce oslaďte, aby získala ještě lepší chuť. Přidejte líčka včetně všeho, co je s nimi v sáčku.
Přiklopte částečně poklicí a nechte táhnout přibližně 20 minut. Líčka se tak prohřejí a šťáva se ještě trochu zredukuje.
Zatím na másle zprudka opečte žampiony dozlatova, nezapoměňte je osolit a opepřit. Při podávání položte líčko na
bramborovou kaši a zlehka přelijte omáčkou. Ozdobte opečenými žampiony a snítkou tymiánu.
6 www.jip-potraviny.cz

