Page 9 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 9

FOTO: CC Praha Bořanovice














           „V Cash&Carry si vybere podnikatel pro svou
           restauraci třeba balení celých šálů za výhodnou
          cenu, mladý pár zase porci BIO hovězích steaků
              nebo křehkého vepřového z farmářského
           „přeštíka”, větší rodina pak balení nasekaných
         vepřových kotlet. Každému máme co nabídnout.”






        Nabídneme tisíce druhů zboží


        Málokterá domácnost se bez něj obejde, v gastronomii je nutností.
        Pečivo je fenomén, na který si jako národ potrpíme, a proto mu bude
        v ostravské prodejně věnována náležitá pozornost. Z vlastní opravdové
        pekárny (pozor, žádné rozpékárny!) půjdou na ostravský pult staré dobré
        klasiky, jejich zdravější alternativy, ale i výrobky, které jinde nepotkáte.
        Banánový chléb? Chléb s aktivním uhlím? Vánoční chléb s rozinkami
        a ořechy? Nebo chléb ze stařeného těsta, které zrálo a čekalo na upečení
        až 48 hodin, aby bylo správně křehké a vláčné? To všechno bude k mání.
        Dobré pečivo ale ještě lépe chutná třeba s pěkným kouskem masa. Pro
        ten se můžete stavit v oddělení řeznictví, kde si každý přijde na to své,
        jak potvrzuje i náš kolega Michal Slanina, který má nákup masa pro  Ovoce a zelenina jako ze škatulky
        celou skupinu JIP na starosti: „V Cash&Carry si vybere podnikatel pro
        svou restauraci třeba balení celých šálů za výhodnou cenu, mladý pár   Nejen milovníky zdravého stravování překvapí rozsáhlý výběr zele-
        zase porci BIO hovězích steaků nebo křehkého vepřového z farmářského   niny a ovoce. Téměř tři stovky položek, které se mění podle ročního
        „přeštíka”, větší rodina pak balení nasekaných vepřových kotlet.   období a pěstitelských sezón. Jablka, hrušky, brambory, mrkev, ci-
        Každému máme co nabídnout.” Vlastní bourárnu masa i otevřené led-  bule, kořenová nebo košťálová zelenina a mnoho dalšího – jednoduše
        nice, ve kterých jsou denně absolutně čerstvé suroviny, mají pod palcem   potraviny, které k naší krajině patří, pochází od českých pěstitelů.
        zkušení řezníci, kteří zákazníkům maso na přání naporcují. Mimořád-  Vedle toho se ale nenechá zahanbit ani exotické ovoce a zelenina.
        ným zážitkem je také maso stařené suchou metodou ve speciálních led-  Mezi desítkami druhů včetně specialit, jako jsou jedlé květy, banány
        nicích s kontrolovanou teplotou a vlhkostí. Pro docílení jedinečného   určené k pečení, netradiční odrůdy mrkví nebo manioky, jeden neví,
        kulinářského zážitku v nich zraje minimálně 30 dní. Samozřejmostí je   kam sáhnout, zvlášť když hned vedle se usmívá ovoce a zelenina
        i drůbež nebo všechny základní díly vepřového i hovězího a široký sorti-  z kategorie BIO. Nákupní košík si můžete v tomto úseku ještě dozdo-
        ment steakových mas ze všech koutů světa od Jižní Ameriky, přes Afriku   bit některým ze čtyřiceti druhů čerstvých nebo řezaných bylinek, ex-
        po Austrálii. Pro ty, kdo raději sáhnou po jiném druhu masa, bude na   kluzivní řadou cherry rajčátek vhodných ke speciálnímu použití a jako
        výběr ze širokého sortimentu ryb a mořských plodů. V ostravské prode-  rychlou svačinku lze přihodit nepasterizovanou čerstvou šťávu nebo
        jně seženete desítky druhů mořských i sladkovodních ryb, hlavonožců,   rovnou připravený obědový zeleninový salát. A o to, že by vám ovoce
        korýšů i měkkýšů. Kromě chlazených a mražených variant je možnost   a zelenina zvadly dřív, než je zdrávo, se bát nemusíte. Jejich maximál-
        si vybrat z nabídky ryb živých, která se s ohledem na zajištění čerstvosti   ní čerstvost naši kolegové hlídají každý den. Navíc je uchováváme ve
        každý den proměňuje.                                   speciální klimatizované místnosti, která zajistí delší svěžest a trvanlivost.
                                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14