Page 9 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 9
FOTO: CC Praha Bořanovice
„V Cash&Carry si vybere podnikatel pro svou
restauraci třeba balení celých šálů za výhodnou
cenu, mladý pár zase porci BIO hovězích steaků
nebo křehkého vepřového z farmářského
„přeštíka”, větší rodina pak balení nasekaných
vepřových kotlet. Každému máme co nabídnout.”
Nabídneme tisíce druhů zboží
Málokterá domácnost se bez něj obejde, v gastronomii je nutností.
Pečivo je fenomén, na který si jako národ potrpíme, a proto mu bude
v ostravské prodejně věnována náležitá pozornost. Z vlastní opravdové
pekárny (pozor, žádné rozpékárny!) půjdou na ostravský pult staré dobré
klasiky, jejich zdravější alternativy, ale i výrobky, které jinde nepotkáte.
Banánový chléb? Chléb s aktivním uhlím? Vánoční chléb s rozinkami
a ořechy? Nebo chléb ze stařeného těsta, které zrálo a čekalo na upečení
až 48 hodin, aby bylo správně křehké a vláčné? To všechno bude k mání.
Dobré pečivo ale ještě lépe chutná třeba s pěkným kouskem masa. Pro
ten se můžete stavit v oddělení řeznictví, kde si každý přijde na to své,
jak potvrzuje i náš kolega Michal Slanina, který má nákup masa pro Ovoce a zelenina jako ze škatulky
celou skupinu JIP na starosti: „V Cash&Carry si vybere podnikatel pro
svou restauraci třeba balení celých šálů za výhodnou cenu, mladý pár Nejen milovníky zdravého stravování překvapí rozsáhlý výběr zele-
zase porci BIO hovězích steaků nebo křehkého vepřového z farmářského niny a ovoce. Téměř tři stovky položek, které se mění podle ročního
„přeštíka”, větší rodina pak balení nasekaných vepřových kotlet. období a pěstitelských sezón. Jablka, hrušky, brambory, mrkev, ci-
Každému máme co nabídnout.” Vlastní bourárnu masa i otevřené led- bule, kořenová nebo košťálová zelenina a mnoho dalšího – jednoduše
nice, ve kterých jsou denně absolutně čerstvé suroviny, mají pod palcem potraviny, které k naší krajině patří, pochází od českých pěstitelů.
zkušení řezníci, kteří zákazníkům maso na přání naporcují. Mimořád- Vedle toho se ale nenechá zahanbit ani exotické ovoce a zelenina.
ným zážitkem je také maso stařené suchou metodou ve speciálních led- Mezi desítkami druhů včetně specialit, jako jsou jedlé květy, banány
nicích s kontrolovanou teplotou a vlhkostí. Pro docílení jedinečného určené k pečení, netradiční odrůdy mrkví nebo manioky, jeden neví,
kulinářského zážitku v nich zraje minimálně 30 dní. Samozřejmostí je kam sáhnout, zvlášť když hned vedle se usmívá ovoce a zelenina
i drůbež nebo všechny základní díly vepřového i hovězího a široký sorti- z kategorie BIO. Nákupní košík si můžete v tomto úseku ještě dozdo-
ment steakových mas ze všech koutů světa od Jižní Ameriky, přes Afriku bit některým ze čtyřiceti druhů čerstvých nebo řezaných bylinek, ex-
po Austrálii. Pro ty, kdo raději sáhnou po jiném druhu masa, bude na kluzivní řadou cherry rajčátek vhodných ke speciálnímu použití a jako
výběr ze širokého sortimentu ryb a mořských plodů. V ostravské prode- rychlou svačinku lze přihodit nepasterizovanou čerstvou šťávu nebo
jně seženete desítky druhů mořských i sladkovodních ryb, hlavonožců, rovnou připravený obědový zeleninový salát. A o to, že by vám ovoce
korýšů i měkkýšů. Kromě chlazených a mražených variant je možnost a zelenina zvadly dřív, než je zdrávo, se bát nemusíte. Jejich maximál-
si vybrat z nabídky ryb živých, která se s ohledem na zajištění čerstvosti ní čerstvost naši kolegové hlídají každý den. Navíc je uchováváme ve
každý den proměňuje. speciální klimatizované místnosti, která zajistí delší svěžest a trvanlivost.
9