Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Jahodový tiramisu dort
450 g jahod, balíček cukrářských piškotů, 500 g mascarpone, 3 vejce, 50 g krupicového cukru,
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
�
Zloutky oddělte od bí�lků. Z bí�lků vyšlehejte sní�h, žloutky vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny.
Do ní� pak pomalu zašlehejte mascarpone, a nakonec do směsi vmíchejte sní�h. Z menší� části jahod
�
�
vytvořte mixérem pyré. Cást cukrářských piškotů vyskládejte podle okraje dortové formy.
Další� piškoty namočte do pyré a rozložte na dno, na ně navrstvěte krém, poté další� piškoty
namočené v pyré a opět krém. Takto prostří�dejte několik vrstev, na tu vrchní� pak naskládejte na-
krájené jahody. Dort uložte nejlépe na noc do lednice.
jahodový
tiramisu dort
24