Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Jahodový tiramisu dort

                       450 g jahod, balíček cukrářských piškotů, 500 g mascarpone, 3 vejce, 50 g krupicového cukru,
                                             1 sáček vanilkového cukru, špetka soli


                        �
                       Zloutky oddělte od bí�lků. Z bí�lků vyšlehejte sní�h, žloutky vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny.
                        Do ní� pak pomalu zašlehejte mascarpone, a nakonec do směsi vmíchejte sní�h. Z menší� části jahod
                                                                          �
                                              �
                          vytvořte mixérem pyré. Cást cukrářských piškotů vyskládejte podle okraje dortové formy.
                       Další�  piškoty  namočte  do  pyré  a  rozložte  na  dno,  na  ně  navrstvěte  krém,  poté  další�  piškoty
                       namočené v pyré a opět krém. Takto prostří�dejte několik vrstev, na tu vrchní� pak naskládejte na-
                                        krájené jahody. Dort uložte nejlépe na noc do lednice.








































                                                                          jahodový
                                                                          tiramisu dort

























       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29