Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Jahodová panna cotta
Krém: Jahodová vrstva:
100 ml mléka 250 g jahod
400 ml smetany ke šlehání 2 lžíce cukru
80 g cukru lžíce citronové šťávy
3 plátky želatiny 1 plátek želatiny
1 vanilkový lusk
�
Začněte pří�pravou krému. Zelatinu nechte nabobtnat ve stu-
dené vodě. V hrnci smí�chejte smetanu, mléko, cukr a semí�nka
vanilkového lusku. Vše pomalu zahří�vejte a než směs začne
vří�t, odstavte ji z plotny. Pak do ní� vmí�chejte želatinu a dobře jahodová
rozmí�chejte. Směsí� naplňte skleničky a nechte vychladnout
a následně ztuhnout v lednici. Jahody očistěte, nakrájejte panna cotta
a smí�chejte s cukrem, citronovou šťávou a vše rozmixujte.
�
Cást pyré zahřejte v hrnci, přidejte želatinu, kterou jste ne-
chali nabobtnat ve studené vodě, a rozpusťte. Vlijte do zbytku
pyré, promí�chejte a vlijte na ztuhlou panna cottu. Vložte zpět
do lednice a nechte ztuhnout.
Chia pudink
s jahodovým pyré
250 ml mléka
3 lžíce chia semínek
1 lžíce javorového sirupu
200 g jahod
lžička citronové šťávy
čerstvá máta
chia pudink Chia semí�nka smí�chejte s mlékem a javorovým
s jahodovým pyré sirupem. Po deseti minutách směs promí�chejte
a pak ji nechte minimálně tři hodiny odstát,
dokud nezhoustne. Jahody vložte do mixéru
(pár si ponechte stranou na ozdobu), přilijte
citronovou šťávu a vytvořte pyré. Do skleniček
nalijte vrstvu pyré a na ni chia pudink. Ozdobte
jahodami a čerstvou mátou.
Mini Pavlovy s jahodami
4 bílky Dále:
200 g krupicového cukru 250 ml smetany ke šlehání
lžička citronové šťávy lžíce moučkového cukru
lžička kukuřičného škrobu lžička vanilkového extraktu
špetka soli domácí jahodový džem
čerstvé jahody
Připravte si domácí� jahodový džem podle receptu na str. 20. Trou-
bu předehřejte na 120 °C. Bí�lky šlehejte se špetkou soli, postupně
přidávejte cukr. Slehejte, dokud nevznikne pevný sní�h, do kterého
�
na závěr vmí�chejte škrob a citronovou šťávu. Plech vyložte pečicí�m
papí�rem a cukrářským sáčkem naplněným sněhem vytvořte malá mini Pavlovy
s jahodami
hní�zdečka. Pavlovy pak sušte v troubě zhruba hodinu a čtvrt, poté je
nechte v troubě ještě dojí�t. Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte
cukr a vanilkový extrakt. Do korpusů dejte krém, lžičku domácí�ho
jahodového džemu a nakrájené čerstvé jahody.
23