Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Jahodová panna cotta

        Krém:                        Jahodová vrstva:
        100 ml mléka                 250 g jahod
        400 ml smetany ke šlehání    2 lžíce cukru
        80 g cukru                   lžíce citronové šťávy
        3 plátky želatiny            1 plátek želatiny
        1 vanilkový lusk

                              �
        Začněte pří�pravou krému. Zelatinu nechte nabobtnat ve stu-
        dené vodě. V hrnci smí�chejte smetanu, mléko, cukr a semí�nka
        vanilkového lusku. Vše pomalu zahří�vejte a než směs začne
        vří�t, odstavte ji z plotny. Pak do ní� vmí�chejte želatinu a dobře   jahodová
        rozmí�chejte. Směsí� naplňte skleničky a nechte vychladnout
        a  následně  ztuhnout  v  lednici.  Jahody  očistěte,  nakrájejte   panna cotta
        a smí�chejte s cukrem, citronovou šťávou a vše rozmixujte.
         �
        Cást pyré zahřejte v hrnci, přidejte želatinu, kterou jste ne-
        chali nabobtnat ve studené vodě, a rozpusťte. Vlijte do zbytku
        pyré, promí�chejte a vlijte na ztuhlou panna cottu. Vložte zpět
        do lednice a nechte ztuhnout.




                                                                               Chia pudink
                                                                               s jahodovým pyré

                                                                               250 ml mléka
                                                                               3 lžíce chia semínek
                                                                               1 lžíce javorového sirupu
                                                                               200 g jahod
                                                                               lžička citronové šťávy
                                                                               čerstvá máta

                                  chia pudink                                  Chia semí�nka smí�chejte s mlékem a javorovým
                                  s jahodovým pyré                             sirupem. Po deseti minutách směs promí�chejte
                                                                               a  pak  ji  nechte  minimálně  tři  hodiny  odstát,
                                                                               dokud  nezhoustne.  Jahody  vložte  do  mixéru
                                                                               (pár  si  ponechte  stranou  na  ozdobu),  přilijte
                                                                               citronovou šťávu a vytvořte pyré. Do skleniček
                                                                               nalijte vrstvu pyré a na ni chia pudink. Ozdobte
                                                                               jahodami a čerstvou mátou.







        Mini Pavlovy s jahodami

        4 bílky                      Dále:
        200 g krupicového cukru      250 ml smetany ke šlehání
        lžička citronové šťávy       lžíce moučkového cukru
        lžička kukuřičného škrobu    lžička vanilkového extraktu
        špetka soli                  domácí jahodový džem
                                     čerstvé jahody

        Připravte si domácí� jahodový džem podle receptu na str. 20. Trou-
        bu předehřejte na 120 °C. Bí�lky šlehejte se špetkou soli, postupně
        přidávejte cukr. Slehejte, dokud nevznikne pevný sní�h, do kterého
                      �
        na závěr vmí�chejte škrob a citronovou šťávu. Plech vyložte pečicí�m
        papí�rem a cukrářským sáčkem naplněným sněhem vytvořte malá                         mini Pavlovy
                                                                                            s jahodami
        hní�zdečka. Pavlovy pak sušte v troubě zhruba hodinu a čtvrt, poté je
        nechte v troubě ještě dojí�t. Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte
        cukr a vanilkový extrakt. Do korpusů dejte krém, lžičku domácí�ho
        jahodového džemu a nakrájené čerstvé jahody.

                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28