Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

přepuštěné


        máslo



                                                                                          2.














         1.                                                                               3.




                                                                  Přepuštěné máslo (ghí)


                                                                  Živočišné máslo vložte do hrnce a pomalu, asi na třetinový
                                                                  výkon  spotřebiče,  jej  rozpouštějte  (1,  2). Po rozpuštění  ne-
                                                                  chte máslo na ohni asi 15–20 minut jen lehce probublávat (3),
                                                                  v žádném případě nesmí zprudka vřít. Na povrchu másla se
                                                                  bude tvořit pěna, kterou však nesbírejte (4)! Na dně se vám
         4.                                                       pravděpodobně během zahřívání vytvoří hnědý nápek (5), který
                                                                  je ale žádoucí – dodává přepuštěnému máslu mírně oříškovou
                                                                  chuť a vůni. Po zhruba 20 minutách sundejte přepuštěné máslo
                                                                  ze sporáku a nechte pár chvil odpočinout. Poté jej jednoduše
                                                                  přeceďte přes cedník (6).

                                                                  Pokud chcete špičkový steak ze špičkového hovězího
                                                                  ještě povznést na vyšší úroveň, přelijte ho přepuštěným
                                                                  máslem a už nebudete chtít nic jiného.

         5.                         6.


                                                                                                                15
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20