Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

hovězí

       žebra



























                                                                 Hovězí žebra

                                                                 Přestože jsou hovězí žebra stařená, nejsou určená pro přípravu
                                                                 pouze na grilu. Žebra nejprve osolte a opepřete čerstvě namletým
                                                                 pepřem a pak pomalu pečte v troubě rozehřáté na 130 °C zhruba
                                                                 tři hodiny. Poté je můžete marinovat například pepřovou, bylin-
                                                                 kovou nebo medovou marinádou. Gril rozehřejte na 160–170 °C
                                                                 a marinovaná žebra na něm nechte z každé strany asi tři minuty
                                                                 prohřát a provonět. Fajnšmekři mohou maso na grilu polít i do-
                                                                 brým alkoholem.
                                                                 Žebra po ogrilování nechte chvíli odpočinout a následně napor-
                                                                 cujte. Jde o velmi tučné maso, proto uvidíte, že na zážitek z jeho
                                                                 vynikající chuti vám bude stačit i menší porce.
























       20     MAGAZÍN 3/2021
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25