Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
bez masa
smažené
jarní závitky
30 g Jidášova ucha, 30 g sušených hub shiitake, 100 g klíčků mungo, 1 větší mrkev, 30 g pórku, ½ červené cibule,
2 stroužky česneku, 300 g tofu, 1 vejce, 3 lžíce sójové omáčky, rýžové nudle, rýžový papír, špetka soli, špetka pepře,
olej na smažení
Houby namočte na několik hodin do vody. Mrkev nastrouhejte, česnek, cibuli a pórek nasekejte najemno. Houby nakrájej-
te nadrobno, přidejte zeleninu. Rýžové nudle spařte, pokrájejte a přisypte k zelenině. Nakonec přidejte klí�čky mungo
a nadrobno nakrájené nebo rozmačkané tofu. Ochuťte sójovou omáčkou, solí� a pepřem. Do směsi rozklepněte vejce
a vše promí�chejte. Rýžový papí�r namočte a nandejte na něj směs. Papí�r přehněte po stranách a zarolujte. Závitky smažte
dokřupava v rozpáleném oleji.
14