Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

bez masa
                                                                                 smažené































                     jarní závitky











               30 g Jidášova ucha, 30 g sušených hub shiitake, 100 g klíčků mungo, 1 větší mrkev, 30 g pórku, ½ červené cibule,
               2 stroužky česneku, 300 g tofu, 1 vejce, 3 lžíce sójové omáčky, rýžové nudle, rýžový papír, špetka soli, špetka pepře,
               olej na smažení

               Houby namočte na několik hodin do vody. Mrkev nastrouhejte, česnek, cibuli a pórek nasekejte najemno. Houby nakrájej-
               te nadrobno, přidejte zeleninu. Rýžové nudle spařte, pokrájejte a přisypte k zelenině. Nakonec přidejte klí�čky mungo
               a nadrobno nakrájené nebo rozmačkané tofu. Ochuťte sójovou omáčkou, solí� a pepřem. Do směsi rozklepněte vejce
               a vše promí�chejte. Rýžový papí�r namočte a nandejte na něj směs. Papí�r přehněte po stranách a zarolujte. Závitky smažte
               dokřupava v rozpáleném oleji.



       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19