Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13

2 l zeleninového nebo
                      rybího vývaru
                   400 g tygřích krevet
                  200 g celeru
                 200 g mrkve
                200 g cibule
               6 stroužků česneku
               30 g rajčatového protlaku
               plechovka kokosového
               mléka
                lžíce uzené mleté papriky
                špetka kajenského pepře
                 špetka soli
                   lžíce olivového oleje
                    čerstvý koriandr









                                                            polévka
                                            s krevetami








                                           Čeler, mrkev a cibuli nakrájejte na malé kostičky, česnek na plátky. V hrnci rozehřejte olej
                                           a celer, mrkev a cibuli 4–5 minut restujte, poté přidejte česnek a restujte další� minutu.
                                           Přisypte sůl, kajenský pepř a uzenou papriku, přilijte vývar, protlak a kokosové mléko
                                           a vše přiveďte k varu. Vařte zhruba půl hodiny. Přidejte oloupané krevety a povařte další�
                                           2–3 minuty, dokud krevety nezrůžoví�. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

                                                                                                                13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18