Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
2 l zeleninového nebo
rybího vývaru
400 g tygřích krevet
200 g celeru
200 g mrkve
200 g cibule
6 stroužků česneku
30 g rajčatového protlaku
plechovka kokosového
mléka
lžíce uzené mleté papriky
špetka kajenského pepře
špetka soli
lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
polévka
s krevetami
Čeler, mrkev a cibuli nakrájejte na malé kostičky, česnek na plátky. V hrnci rozehřejte olej
a celer, mrkev a cibuli 4–5 minut restujte, poté přidejte česnek a restujte další� minutu.
Přisypte sůl, kajenský pepř a uzenou papriku, přilijte vývar, protlak a kokosové mléko
a vše přiveďte k varu. Vařte zhruba půl hodiny. Přidejte oloupané krevety a povařte další�
2–3 minuty, dokud krevety nezrůžoví�. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.
13