Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Honzovy buchty





















                              Prdelačka




                                 Jelita se zelím

                   a vařenými bramorami
















                                                                  Jitrnice










                                                            Zabijačková sekaná
                                                            s panenskou svíčkovou

                                                            Na 1 kg potřebujete:
                                                            500 g vepřové plece
                                                            200 g vepřového ořezu
            Sekaná                                          300 g panenky
                                                            2 vejce
                                                            sůl, pepř, drcený kmín, česnek
                                                            nastrouhaná kůra z 1 citronu
                                                            vepřová bránice (košilka) na zabalení

                                                            Vepřovou panenku osolte, opepřete a nechte odležet. Vepřovou bráni-
                                                            ci (košilku) namočte do vlažné vody. Vepřovou plec a ořez semelte na
                                                            masovém mlýnku s hrubou šajbou, přidejte vejce, sůl, mletý pepř, utřený
                                                            česnek, drcený kmí�n, citronovou kůru a důkladně vypracujte. Na pracov-
                                                            ní� plochu rozložte bránici, na kterou dejte polovinu mletého masa, na ni
                                                            položte panenku a zakryjte druhou polovinou mleté směsi, vyrovnejte
                                                            a zabalte do bránice. Vzniklou sekanou úhledně upravte, posypte celým
                                                            kmí�nem a podlijte vodou. Pečte hodinu v troubě na 180° C.
                                                                                                                11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16