Chřestová sezóna začíná!

Jaký chřest budete servírovat hostům VY?

48550161 chřest bílý 500g 
výběr 16mm+ / balení 10x500g
48550199 chřest bílý 500g 
kal.10-16mm / balení 10x500g
48550195 chřest bílý
zlomky, balení 1x5kg
48550160 chřest zelený 500g
výběr 16mm+ / balení 10x500g

Informace o ceně žádejte u svého obchodního zástupce.
 

Vína vhodná ke chřestu

21716007 Cuvée Asparagus pozdní sběr 0,75 l
Cuvée Sauvignon a Veltlínské zelené. Svěží jarní víno s ovocnou a kořenitou chutí. Ideální víno k chřestovým specialitám a k dalším jarním pokrmům.

25607039 Sylvánské pozdní sběr 0,75 l
Suché bílé víno s plnou, výraznou chutí a s tóny tropického ovoce a květin. Ideální víno k chřestovým specialitám a k dalším jarním pokrmům.


 
 


POLÉVKA Z BÍLÉHO CHŘESTU

Ingredience na 4 porce:
300 g bílého chřestu,
4 středně velké brambory,
1 dl 33% smetany,
sůl, bílý pepř, bazalkové pesto nebo olivový olej na dozdobení

Chřest oloupejte, nakrájejte na asi 3 cm válečky a dejte jej asi na 10 minut vařit do osolené vody. Klidně jej trochu rozvařte – aspoň se pak bude lépe mixovat. Zvlášť uvařte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, které také můžete trochu rozvařit. Brambory přidejte k uvařenému chřestu (ten neslévejte!) a ponorným mixérem umixujte hladký krém. Přidejte smetanu na zjemnění a dochuťte solí a pepřem. Polévku můžete podávat jak teplou, tak i studenou. Při servírování ji dozdobte trochou bazalkového pesta nebo olivovým olejem!


Více receptů s chřestem naleznete v našem starším příspěvku.