Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

Dýňovobramborové šišky s mákem

                     Suroviny:
                     400 g dýně Hokkaido, 400 g brambor, 100 g jemné krupice, 160 g polohrubé mouky, 1 vejce, sáček mletého
                     máku, moučkový cukr
                     Postup:
                     Dýni nakrájejte na menší kousky a dejte péct na 180 ºC, dokud nezměkne, poté ji v misce rozmixujte tyčovým
                     mixérem. Brambory uvařte a přidejte k dýňovému pyré a znovu promixujte. Poté přidejte mouku, krupici a vej-
                     ce a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte válečky, z nichž ukrajujte asi 2 cm dlouhé šišky. Ty postupně vhazujte do
                     vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, poté sceďte a přidejte k nim trochu másla. Podávejte s mákem
                     smíchaným s moučkovým cukrem.











































































                                                                                                                 9
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14