Page 39 - JIP katalog ryby 2025
P. 39

ŽRALOK                          Žralok je paryba a jeho maso je zcela odlišné od ryb. Je bílé, jemné a vodnatější.
                                         Žralok je vhodný na jakoukoliv přípravu, je však vhodné ho před tepelnou úpravou
                                         naložit do vody s citrónem, aby se maso zbavilo všech nežádoucích pachů. Vý-
                                         borné je naložit ho před přípravou do marinády z oleje, soli, citrónu a koření.




         zádová partie, glaz. 5%
         obj. kód:      specifikace:
         49607322       cca 2 - 5 kg
         minimální objednávka: 10 kg
                                                                                        Zpracováno přímo na lodi.
                                                                        100% obsah masa. Bez přidané vody a aditiv.






                                    PRAŽMA KRÁLOVsKÁ


















          filet s kůží, glaz. 20%, IQF
          obj. kód:     specifikace:
          49607311      cca 120 - 160 g /ks, (bal. 5 kg)
          minimální objednávka: 5 kg



























                                                              filet s kůží   specifikace:
                                                              obj. kód:
          MOŘSKÝ VLK                                          49607312       120 - 160 g /ks, glaz. 20%, IQF, (bal. 5 kg)
                                                              minimální objednávka: 5 kg

          Mořský vlk je dravá mořská ostnoploutvá ryba. V gastronomii je ryba známá i pod názvem mořčák. Žije ve vodách
          východního atlantiku. Velké množství prodávaných ryb však pochází z akvakultur - farem (Řecko, Itálie, Chorvatsko,
          Severní Afrika). Jde o velmi ceněnou sportovní rybu. Maso je bílé, pevné, tučnější a velmi jemné chuti. Obsahuje méně
          kostí.


                                                                                   MOŘSKÉ RYBY MRAŽENÉ            39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44