Page 39 - JIP katalog ryby 2025
P. 39
ŽRALOK Žralok je paryba a jeho maso je zcela odlišné od ryb. Je bílé, jemné a vodnatější.
Žralok je vhodný na jakoukoliv přípravu, je však vhodné ho před tepelnou úpravou
naložit do vody s citrónem, aby se maso zbavilo všech nežádoucích pachů. Vý-
borné je naložit ho před přípravou do marinády z oleje, soli, citrónu a koření.
zádová partie, glaz. 5%
obj. kód: specifikace:
49607322 cca 2 - 5 kg
minimální objednávka: 10 kg
Zpracováno přímo na lodi.
100% obsah masa. Bez přidané vody a aditiv.
PRAŽMA KRÁLOVsKÁ
filet s kůží, glaz. 20%, IQF
obj. kód: specifikace:
49607311 cca 120 - 160 g /ks, (bal. 5 kg)
minimální objednávka: 5 kg
filet s kůží specifikace:
obj. kód:
MOŘSKÝ VLK 49607312 120 - 160 g /ks, glaz. 20%, IQF, (bal. 5 kg)
minimální objednávka: 5 kg
Mořský vlk je dravá mořská ostnoploutvá ryba. V gastronomii je ryba známá i pod názvem mořčák. Žije ve vodách
východního atlantiku. Velké množství prodávaných ryb však pochází z akvakultur - farem (Řecko, Itálie, Chorvatsko,
Severní Afrika). Jde o velmi ceněnou sportovní rybu. Maso je bílé, pevné, tučnější a velmi jemné chuti. Obsahuje méně
kostí.
MOŘSKÉ RYBY MRAŽENÉ 39