Page 36 - JIP katalog ryby 2025
P. 36
LOsOs NORsKÝ
Losos Gorbusha
filet
obj. kód: specifikace:
49607455 cca 300 - 400 g, (bal. 5 kg)
minimální objednávka: 10 kg
filé porce, glaz. 10%
obj. kód: specifikace:
49607305 50x 150 g, (bal. 7,5 kg)
minimální objednávka: 1 balení
Losos norský
filet s kůží
obj. kód: specifikace:
49652579 cca 1,4 - 2 kg /ks porce bez kůže
minimální objednávka: 9 kg
filet bez kůže, Trim E
obj. kód: specifikace:
49607152 cca 1,1 - 1,4 kg /ks
minimální objednávka: 9 kg porce s kůží
porce s kůží
obj. kód: specifikace:
49607188 10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
minimální objednávka: 6 balení
porce bez kůže
obj. kód: specifikace:
49607192 10x 150 g, (bal. 1,5 kg)
minimální objednávka: 6 balení
Lososový burger
4 hamburgerové bulky, 2 filety lososa, 2 žloutky, 2 lžíce dijonské
hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 stroužky česneku, okurka,
2 ředkvičky, čerstvá rukola, čerstvě nasekaný kopr,
rostlinný olej, sůl a čerstvě mletý pepř
Troubu předehřejte na 220 °C. Filety osušte, osolte a opepře-
te. Rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do
předehřáté trouby na zhruba 15 minut. Do mixéru dejte žloutky,
hořčici, citronovou šťávu, česnek, sůl a pomalu mixujte. V průbě-
hu mixování přidávejte olej, dokud nevznikne hladká, hustší ma-
jonéza. Hamburgerovou bulku lehce ohřejte řeznou stranou na
pánvi, poté potřete připravenou majonézou, navrstvěte kousky
lososa, tenké plátky okurky a ředkviček, rukolu, kopr a ještě jed-
nu stejnou vrstvu. Vše přiklopte vrchním dílem bulky.
36 www.jip-potraviny.cz