Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12

130 g hladké mouky                            Hrozinky namočte nejlépe přes noc do rumu. Máslo
                  200 g polohrubé mouky                           utřete s cukrem do pěny, přidejte vejce a kefí�r a vy-
                   120 g změklého másla                           šlehejte. Přisypte mouku, prášek do pečiva, špetku
                      250 ml kefíru                               soli, přidejte vanilkový extrakt a vypracujte těsto.
                         2 vejce                                  To nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte
                 1 balíček prášku do pečiva                       v troubě předehřáté na 180 °C asi třičtvrtě hodiny.
                   60 g třtinového cukru                          Hotovou bábovku nechte vychladnout a připravte
                      50 g hrozinek                               polevu. Prosátý cukr vyšlehejte dohladka s citrono-
                          rum                                     vou šťávou.
                 lžička vanilkového extraktu                      Polevu nalijte na bábovku a nechte ztuhnout.
                       špetka soli
              máslo a mouka na vysypání formy
                        Na polevu:
                  150 g moučkového cukru
                   3 lžíce citronové šťávy

























































              Bábovka




                             se sněhovou polevou





       12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17