Page 7 - Magazín JIP Potraviny
P. 7

šéfkuchař
         Michal
         Kalhous
















                                                         tartar z hovězí
                                                         svíčkové




                          jehněčí kotleta
                                                    Restaurace Fortna v Chrudimi

                                                    zve na adventní menu



                                                    Máte v adventu dost vaření, ale i tak si chcete dopřát
                                                    něco výborného? Nebo byste si rádi jen udělali hezkou
                                                    chvíli s exkluzivním jídlem?

                                                    Zastavte se od 27. 11. do 31. 12. 2022 v chrudimské restauraci
                                                    Fortna, kde šéfkuchař Michal Kalhous připravil adventní menu,
                                                    díky kterému se všechny všední starosti aspoň na chvíli
                                                    rozplynou… :-)





                                                                                             dýňovo-mandlové
                                                                                                             pyré

        Jako předkrm na vás čeká tartar z hovězí svíčkové s jemně
        nasekanou šalotkou, solí, pepřem a olivovým olejem. Tartar
        doprovodí salátek z restovaných hub s citronovou šťávou
        a strouhaným parmezánem doplněný krémovým vajíčkem
        připraveným sous-vide se smetanou a máslem.


        S dýní nikdy neuděláte chybu. A už vůbec ne v kombina-
        ci s mandlemi. Dýňovo-mandlové pyré, připravené z dýně
        orestované na másle, zalité smetanou a rozmixované na pyré
        s mandlemi praženými zasucha, navíc skvěle sekunduje jeh-
        něčí kotletě v hlavní roli. Všechno pak doplňuje mrkvička
        pečená v pomerančové omáčce a třtinovém cukru.





                                                                                                                 7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12