Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Máslové sušenky

        350 g polohrubé mouky
        150 g moučkového cukru
        130 g másla
        vanilkový cukr
        2 vejce
        čokoládová poleva

        Prosátou  mouku,  cukr,  změklé  máslo,
        vanilkový cukr a vejce smí�chejte dohro-
        mady a vypracujte hladké těsto. To pak
        nechte v lednici odpočinout.
        Poté těsto rozválejte na silnější� placku
        a  pomocí�  vykrajovátek  nebo  razí�tek
        vytvořte  sušenky.  Ty  pečte  při  160  °C
        zhruba čtvrt hodiny.
        Upečené  a  vychladlé  sušenky  ozdobte              máslové
        čokoládovou polevou.





                                                                    Čokokošíčky

                                                                    250 g hladké mouky,
                                                                    170 g namletých vlašských ořechů,
                                                                    130 g másla, ½ vanilkového cukru,
                                                                    lžička citronové kůry,
                                                                    špetka soli, lžíce vody

                                                                    Na náplň:
                                                                    170 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí,
                                                                    80 g másla, 60 ml javorového sirupu, 40 g kakaa,
                                                                    lžička citronové šťávy, čokoládová poleva,
                                                                    celé ořechy na ozdobu

                                                                    Prosátou mouku smí�chejte s namletými ořechy, špetkou soli,
                                                                    vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidejte změklé más-
                                                                    lo, trochu vody a rukama vytvořte těsto. Zabalte ho do fólie
                                                                    a nechte odpočinout v chladu. Máslo, javorový sirup a šťávu
                                                                    z citronu vyšlehejte, poté přidejte ořechy a kakao a vytvořte
                                                                    krém.  Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na  silnější�  plát.
                                                                    Z  něj  vykrajujte  kolečka,  která  namačkejte  do  formiček.
                          čokoládové                                Koší�čky pečte na 180 °C 8–10 minut. Po vychladnutí� je naplňte
                                                                    připraveným  krémem,  polijte  čokoládovou  polevou,  každý
                                                                    z nich ozdobte celým ořechem a nechte v chladu ztuhnout.





        Kokosové pusinky

        2 bílky
        100 g cukru                                            kokosové
        80 g strouhaného kokosu

        Z  bí�lků  vyšlehejte  tuhý  sní�h,  do  něj
        přidejte cukr a vše šlehejte ve vodní�
        lázni, aby byla hmota tužší�. Do ní� pak
        přimí�chejte nastrouhaný kokos.
        S  pomocí�  lžičky  nebo  cukrářského
        sáčku  s  větší�m  nástavcem  tvořte  na
        plech vyložený pečicí�m papí�rem pu-
        sinky.  Ty  pečte,  nebo  lépe  pomalu
        sušte v troubě, dokud nezrůžoví�.
                                                    TIP! Vyzkoušejte šumivé víno Stella Asti DOCG 0,75 l   obj. 26702045
                                                                                                                31
                                                                                                MAGAZÍN 5/2021
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36